Microsoft oyuncuların kullanımı için video düzenleyici yayınladı - Haberler - indir.com

Microsoft oyuncuların kullanımı için video düzenleyici yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 13:26:06
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Microsoft son zamanlarda onlarca farklı alana yayılmayı hedefleyen girişimlerde bulundu. Mixer adıyla kendi yayın servisini de kullanıma açtıktan sonra , şimdi de oyuncuların faydalanması için ortaya çıkaracağı MixPlay video düzenleyiciyi duyurdu.  Bu girişimin Microsoft tarafından, herkes için bilinen bir video oynatıcı ve düzenleyici uygulaması olan Window Media Player'ın rafa kaldırılması için yapıldığı iddia edildi. Microsoft Mixplay video düzenleyici geliştirme aşamasında olduğu açıklanırken, Microsoft tarafından ticari marka başvurusu da yapıldı. Office 365 ve Windows 10 için de kullanılan servis aracı yazılımı tabiri Microsoft Mixplay içinde kullanılıyor.

Microsoft yaptığı açıklamada; 'Kullanıcıların içeriği ve oyunları oynatmak, indirmek, paylaşmak ve değiş tokuş etmek için kişiselleştirmelerine izin verecek olan bir uygulama. Ek olarak animasyon, video, ses ve grafik oluşturmak, görüntülemek, yayınlamak, üretmek ve yayınlamak da yazılımla mümkün olacak. Son olarak yazılım; metin ve animasyonun kişiselleştirilmesi, tasarlanması ve güncellenmesi için bir araç olacak video oyun yazılımı olarak karşımıza çıkıyor.'  Şeklinde konuştu.

 

 Mixplay'in Mixer içerisindeki bir araç olarak görülmesi ihtimali üzerinde de duruyor. Şirket, ticari marka başvurusu yaptığını açıkladı fakat, ürünün geliştirme sürecinin ne aşamada olduğuna dair henüz bir bilgi verilmedi. Son zamanlarda bir çok marka yeni geliştirmeler yapıp, ticari marka başvurusunda bulunuyor ve yapılan geliştirmenin devamı gelmiyor. Bu durum MixPlay için de geçerli olabilir fakat Microsoft oyun geliştirmelerine son derece önem vermeye başladı.





PAYLAŞ