Microsoft, oyun dünyasına 2019'da damga vuracak - Haberler - indir.com

Microsoft, oyun dünyasına 2019'da damga vuracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 20:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

2019 yılını henüz başlarında iken, Micrososft bu yıl oyun dünyasında iddialı planlarının olduğuna dair sinyaller verdi.

Oyun dünyasının en önemli ve yön verici isimlerinden birisi olan Microsoft, Xbox oyun konsolu ile PS’ın en büyük rakiplerinden birisi. PS 2’nin olduğu zamanlarda ilk konsolunu çıkaran Microsoft, bu Xbox ile tam görünür olamasa da devamında çıkardığı Xbox modelleri ile konsolu oldukça başarılı bir hale getirdi. Microsoft’un bu yıl içerisinde yeni bir Xbox konsolu duyurması da söz konusu.

Crackdown 3 Xbox One Tanıtım VideosuCrackdown 3 Xbox One Tanıtım Videosu

Oyun dünyasının önemli ismi Microsoft, kısa bir süre önce oyun tutkunlarının ilgisini çekecek bazı açıklamalarda bulundu. Şirketin yaptığı açıklamalara bakılırsa, Microsoft 2019 yılında birçok sürprizle oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Xbox Game Pass Ocak 2019 Oyunları Açıklandı

Bu yıl uzun zamandır beklenen Crackdown 3 satışa çıkacak

Microsoft’un genel olarak 2018’de oyun dünyasında neler yaptığını hatırlamak gerekirse; şirket 2018 yılı içerisinde yeni stüdyolar satın aldı ve E3 2018’de oyuncuların dikkatini üzerine çekecek bir sunum yaptı. Bununla birlikte, Sea of Thieves, Forza Horizon 4 gibi 17 yapımı oyun severler ile buluşturdu. Geriye uyumluluk kütüphanesine yeni oyunlar ekledi ve buradaki oyun sayısı 550’ye kadar yükseldi. Bu oyunların 57 tanesinin Xbox One X uyumlu olduğu da söylemişti. Şirket 2019 yılında da çalışmalarına hız kesmeden devam etmeye hazırlanıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, oyuncuların en çok hoşuna gidecek haberlerden biri, uzun süredir beklenen Crackdown 3’ün bu yıl satışa sunulacak olması. Bununla birlikte, Ori and the Will of the Wisps, Gears 5 ve Minecraft: Dungeons gibi yapımlar da oyun severlerle buluşacak. Yapımlar çıktıkları ilk gün itibari ile Game Pass servislerindeki yerini alacak.

Anthem, Devil May Cry 5, Jump Force, Kingdom Hearts 3, Metro Exodus, Mortal Kombat XI, Resident Evil 2, Tom Clancy’s The Division 2 gibi 2019’a damga vurması beklenen yapımlar da yine Xbox One X platformlarında oynanabilecek. Şirket, bu yıl Game Pass servislerine de özellikle ağırlık verecek. Microsoft sözünde durursa, oyuncular için yeni ve özel içerikler sunulacak.



PAYLAŞ