Microsoft, Outlook'un güvenlik sistemini değiştirdi - Haberler - indir.com

Microsoft, Outlook'un güvenlik sistemini değiştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-30 14:04:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft, e-posta servisi Outlook, son zamanlarda artan siber saldırılara karşı güçlü önlemler aldı. Alınan önlemlerde dosya indirme sistemi ve dosya uzantıları gözden geçirildi. Peki Microsoft’un Outlook için aldığı önlemler neler?

Microsoft, Outlook’un dosya gönderme sistemini değiştirdi.

Siber saldırılara karşı güvenlik önlemlerini arttıran Microsoft, tarayıcı üzerinden erişilen Outlook adına engellenen dosya uzantılarına yenilerinin eklendiğini açıkladı. Engellenen uzantılar, Outlook üzerinden indirilemiyor.

Microsoft Ücretsiz Antivirüs Programını YenilediMicrosoft Ücretsiz Antivirüs Programını Yeniledi

Microsoft’un açıklamasına göre nadir kullanılan dosya türleri yer alıyor. Outlook servisine üye olan kullanıcılar veya şirket sahipleri listede yer alan herhangi bir dosya uzantısını indirmek zorunda ise “izin verilen dosya tipleri” adlı “AllowedFileTypes” sistemini kullanmak zorunda kalacak.

OwaMailboxPolicy adlı kontrol merkezi üzerinden gerçekleştirilen izin işlemi, işletim sistemlerinin ve uygulama yazılımlarının güncel olmasını şart kılıyor. Bu yüzden de, kurum veya kuruluşların Microsoft’un sunduğu en son programları kullanması şart. Çünkü Outlook dosya gönderme konsepti yenilendi.

Yaptığı değişiklik hakkında bir açıklama yapan yazılım devi Microsoft, şu ifadelere yer verdi:

“Müşterilerimize ait olan verilerin güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Müşterilerimizden bu değişikliği anlamalarını ve bunu takdir etmelerini bekliyoruz. Değişim yıkıcı olabilir. Bu nedenle umuyoruz ki yaptığımız açıklama böyle bir adım ile neler yaptığımızı ve böylesine bir güvenlik önlemini neden aldığımızı izah eder.”

Engellenen dosyalar listesinin birinci bölümü:

“.pyc”, “.pyo”, “.pyw”, “.pyz”, “.pyzw”, “.ps1”, “.ps1xml”, “.ps2”, “.ps2xml”, “.psc1”, “.psc2”, “.psd1”, “.psdm1”, “.psd1”, “.psdm1”, “.cdxml”, “.pssc”, “.jar”, “.jnlp”, “.appref-ms”, “.udl”, “.wsb”,  “.cer”, “.crt”, “.der” ve “.appcontent-ms”.

Engellenen dosyalar listesinin ikinci bölümü:

“.theme”, “.hpj”, “.website”, “.webpnp”, “.mcf”, “.printerexport”, “.pl”, “.vbp”, “.xbap”, “.xll”, “.xnk”, “.msu”, “.diagcab” ve “.grp”, “.cnt”, “.settingcontent-ms”.


Microsoft 3 Boyutlu Baskı Uygulamasını YayınladıMicrosoft 3 Boyutlu Baskı Uygulamasını Yayınladı
Office 365 için Microsoft ve GoDaddy Ortak OlduOffice 365 için Microsoft ve GoDaddy Ortak Oldu

Microsoft OneDrive Tanıtım Videosu


PAYLAŞ