Microsoft Office 365 E-posta ayarları için katı uygulama! - Haberler - indir.com

Microsoft Office 365 E-posta ayarları için katı uygulama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 16:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Bünyesinde barındırdığı uygulamalarla hayatımızı kolaylaştıran Microsoft Office 365, bundan böyle daha  da güvenilir bir yapıya sahip olacak. Zira Microsoft Office 365 e-posta ayarları değiştirildi. Peki yeni sistem kullanıcıları nasıl koruyacak?

Microsoft Office 365 e-posta ayarları için katı uygulama!

ABD merkezli yazılım şirketi, geçtiğimiz yılın ocak ayında yaşanmış olan ve bu yılın mart ayında yaşanan iki e-posta skandalının üzerinde çalışmalar yaptı. Hatırlanacağı üzere "Tümünü Yanıtla" özelliği, aynı anda 52 binden fazla çalışanı etkilemişti.

Microsoft'tan Azure Sphere'i hackleyebilene 100 bin dolarlık ödülMicrosoft'tan Azure Sphere'i hackleyebilene 100 bin dolarlık ödül

Bir şirketin iç iletişim sistemini uzun saatler boyunca tıkayan bu özellik, bundan sonra eskisi gibi çalışmayacak. Office 365'in sunucularını da yoran ve sıkıntıya sokan sistem, Microsoft'un ve şirketlerin sunucusunu çökertmişti.

Geçmiş zamanlarda e-posta zincirindeki alıcı sayısı çok olduğunda ve birden fazla çalışan aynı anda "Tümünü Yanıtla" özelliğini kullandığı zaman yaşanan bu ve benzeri sorunlar, kısıtlama sistemi ile ortadan kalkmış olacak. Yeni sistem ise bu hafta dağıtılacak.

Artık son 60 dakika içerisinde 10'dan fazla "Tümünü Yanıtla" dizisine dahil edilen kişi sayısı 5000'den fazla ise e-posta yazılımı çalışmayacak. Bu şekilde aynı anda binlerce e-posta iletisinin gönderimi engellenmiş olacak.

Engelleme özelliği devreye girdiği zaman 4 saatlik bir kısıtlama uygulaması başlatılmış olacak. Bu uygulama, bir e-posta dizisindeki bütün yanıtları ve yanıtlama mekanizmalarını engelleyecek. Böylece Microsoft sunucularının yükü azalmış olacak.

Microsoft, bu engelleme sisteminin önümüzdeki zamanlarda kullanıcılar tarafından yönetilebileceğini de ifade etti. Son olarak Microsoft’un yöneticileri de bir alarm sistemi eşliğinde bu tarz durumları takip edebilecek.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ