Microsoft ırkçılık davasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Microsoft ırkçılık davasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Microsoft, ABD Çalışma Bakanlığı tarafından siyahi çalışan sayısının artırılması ile ilgili verdiği taahhüte uygun hareket etmediği nedeni ile soruşturmaya maruz kaldı.

Microsoft siyahi çalışan taahhütü nedeni ile soruşturmayla karşı karşıya

Microsoft tarafından yapılan blog gönderisinde, şirkete ABD Çalışma Bakanlığı’nın siyahi çalışan ve yönetici sayısını artırmaya yönelik taahhüdüne yönelik soruşturma açıldığı bildirildi. Paylaşımda, Bakanlık’ın şirketin siyahi ve Afro-Amerikalı çalışan ve yönetici potansiyelini 2025 yılına kadar iki katına çıkaracağına dair verdiği taahhüdü soruldu.

Microsoft ilk veri merkezini Yunanistan'da açıyorMicrosoft ilk veri merkezini Yunanistan'da açıyor

Bakanlık, söz konusu firmanın konuyla ilgili takındıkları tutumu ve söz konusu gelişmeyi yerine getirmeyle ilgili yol haritasını 29 Ekim’e kadar kendilerine sunmasını talep etti.  Firmanın avukatı Dev Stahlkopf ise, kararların yasa dışı ırk temelli bir yol izlemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı.

Yasaların ırk temelinde ayrımcılık yapmamızı yasakladığı konusunda netiz. Ayrıca federal hükumete hizmet veren bir şirket olarak iş gücümüzün çeşitliliğini artırmaya devam etme konusunda olumlu yükümlülüklerimiz olduğunu biliyoruz. Ve bu yükümlülükleri ciddiye alıyoruz.

Öte yandan ABD Çalışma Bakanlığı, teknoloji devi firmayı 29 Ekim tarihine kadar gerekli evrakları taraflarına sunmaya davet etti. Bunun yanında Bakanlık, azınlıkların ve kadınların istihdamını artırmak için pozitif ayrımcılık hedefleri belirleyebilecekleri halde, bunları başarmak için ayrımcılığa varacak uygulamalara başvurmamaları konusunda da firmayı uyarmak gereksinimi duydu.

Microsoft’un üst düzey yöneticilerinden olan Satya Nadella, “Black Lives Matter protestolarının sürdüğü haziranda, şirketteki siyahi çalışan sayısının artırılacağını söylemişti. Öte yandan çeşitliliği artırmak için önümüzdeki 5 yıl içinde harcamalarını 150 milyon dolar yükselteceklerinin de altını çizmişti.



PAYLAŞ