Microsoft

Microsoft "Gezegensel Bilgisayar" projesini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, blog sitesi üzerinden biyolojik çeşitliliğin ve ekosistemlerin dünya genelinde korunmasını hedefleyen bir takm girişimlerini duyurdu. En dikkat çeken girişim türü ise “Gezegensel Bilgisayar” oldu. Microsoft tarafından Ocak ayında yapmış olduğu açıklamalarda 2030 yılına kadar karbon negatif olma sözü vermiş ve toplamda ise 1 milyar dolarlık projenin ilk etap çalışmalarından söz etmişti. Microsoft daha büyük çabalarından birisi olarak biyoçeşitliliği ve ekosistemi korumak için yaptığı girişimi blog yazısı ile duyurdu. Yeni girişimlerin arasındaki beklentilerin en büyüğü ise “Gezegensel Bilgisayar” oldu.

Gezegensel Bilgisayar

Sony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyorSony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyor

Microsoft, çevresel verileri dünyanın dört bir tarafından toplamak ve Gezegensel Bilgisayar olarak adlandırmış olduğu içerikte kullanmak adına iddialı bir program başlattı. Microsoft’un genel çevre sorumlusu Lucas Joppa, Gezegensel Bilgisayar girişimini arama motorlarının yaklaşımına benzeyen ve bunların ötesinde, gezegenin sağlığı ve destek sorgu optimize etmek için algoritmalarla programlanan “jeo-uzamsal karar motoru” olarak bir platform şeklinde ifade ediyor.

Bilgisayar amacı olarak sadece Dünya sağlığı ve rahatlığı için hayati öneme sahip türleri ve ekosistemleri vurgulamak değil, diğer yandan refah ve sağlığın azalmasına sebep olan çeşitli faktörleri değerlendirmek oluyor. Gezegensel Bilgisayar, uygu görüntüleri ve orman sınırları hakkında veriler sağlayarak bilim adamlarının ağaç yoğunluğu yada arazi kullanımı noktasında önemli metrikleri anlamasına sebep oluyor. Microsoft başkanı Brad Smith;  "Gezegen Bilgisayarı, uzayda, gökyüzünde, yerde ve suda ve insanlar tarafından toplanan trilyonlarca veri noktasına erişim sağlayacak bir platform. Kullanıcıların anahtar kelime yerine coğrafi konuma göre arama yapmasına olanak tanıyan bir yöntem. En yeni makine öğrenimi araçlarına erişim sağlayarak ve yeni sonuçları ve tahminleri küresel topluluğa sunulan hizmetler olarak yayınlama olanağı sağlayarak kullanıcıların yeni tür sorulara yeni tür cevaplar vermesini sağlayacak bir platform." Diyor.


Microsoft Edge 81 pek çok yeni özellikle yayınlandıMicrosoft Edge 81 pek çok yeni özellikle yayınlandı
Microsoft 1809’un destek süresi uzattıMicrosoft 1809’un destek süresi uzattı

PAYLAŞ