Microsoft geçtiğimiz sene hata avcılarına 13 milyon dolardan fazla ödeme yaptı - Haberler - indir.com

Microsoft geçtiğimiz sene hata avcılarına 13 milyon dolardan fazla ödeme yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un yayınlamış olduğu bir blog yazısına göre bu yıl hata avcılarına ödemiş olduğu rakamı açıkladı. Şirketin yayınladığı bu yazıya göre bu yıl hata avcılarına 13 milyon dolardan fazla ödül dağıtılmış durumda. Siber güvenlik açıkları, hem kullanıcıları hem de teknoloji markalarına büyük tehditler oluşturuyorlar. Özellikle bu hatalar milyonlarca kullanıcıya hitap eden dev teknoloji şirketlerini çok daha büyük boyutlarda tehdit edebiliyor.

Siber güvenlik konusunda ise güvenlik araştırmacılarının önemi çok daha net olarak belli oluyor. Bu güvenlik araştırmacıları, zaman harcayarak hataları kötü amaçla kullanılabilecek kişilerden önce keşif yapıyor ve şirketlere raporluyor. Görünene göre ise Microsoft’da bu güvenlik araştırmacıları noktasında büyük ödemeler yapmaya devam ediyor.

Microsoft büyük umutlarla ve yatırımlarla hizmete sunulan Mixer servisin, kapattıMicrosoft büyük umutlarla ve yatırımlarla hizmete sunulan Mixer servisin, kapattı

Microsoft, hata avcılarına 13 milyon dolardan fazla ödedi

Microsoft Security Response Center tarafından paylaşılan bir blog yazısında, Microsoft’un 15 ödül programı kapsamında 327 güvenlik araştırmacısına 13.7 milyon dolar ödediğini açıkladı. En büyük ödül 200 bin dolar olurken, 1226 güvenlik açığını raporlayan şirkete ödendi. Şirket, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise sadece 4.4 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirmişti. Buna göre geçtiğimiz yıl bu yılın neredeyse 3’te 1’i kadar ödeme yapıldı.

Teknoloji devi Microsoft, yeni siber güvenlik tehditlerini ve güvenlik açıklarını araştırmacıların çalışmalarını paylaşmalarını çok daha kolay bir hale getirmek için devam ediyor. Şirket bu yıl yeni ödül programları dahil ederken, iki yeni araştırma ödülü de sunuyor. Microsoft, COVID-19 salgınının insanları evlerinde çalışmaya zorlaması sebebiyle güvenlik araştırması katılımlarında bir artış gördüğünü belirtiyor. Rapor hacminde ise önceki yıllara göre büyük bir artış yaşanıyor. Microsoft, düzenlemiş olduğu ödül programlarıyla ilgileniyorsanız, şirketin tüm ödül programlarına Microsoft’un blog sitesi üzerinden erişebilirsiniz. Bakalım gelecek yıl bu ödül ne seviyede olacak göreceğiz.


Microsoft birçok cihaz için Cortona desteğini sonlandırıyorMicrosoft birçok cihaz için Cortona desteğini sonlandırıyor
TikTok'u satın almak isteyen Microsoft'a Çin engeliTikTok'u satın almak isteyen Microsoft'a Çin engeli

PAYLAŞ