Microsoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı Geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Edge Yerine Yeni Bir Tarayıcı Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un tıpkı Opera ve Chrome’un kullanmış olduğu Chromium tabanlı yeni bir internet tarayıcısı geliştirdiği ortaya çıktı. Microsoft’un 2015 yılında Windows 10 işletim sistemleri ile beraber sunmuş olduğu yenilikçi Microsoft Edge tarayıcısı bir türlü beklenen yükselişi sergileyemedi ve tam olarak ilgi görmedi. Şimdi ise Windows Central’da ortaya çıkan bazı bilgilere göre bu tarayıcının ömrü fazla sürmeyeceğe benziyor. İnternet tarayıcısı denildiği zaman pazarda Google Chrome, Opera ve Mozilla Firefox gibi isimlerin öncü olduğunu görüyoruz. İnternet Explorer yerine 3 yıl önce getirilen Microsoft Edge tarayıcısı ise 3 yıldır piyasada bulunuyor. Ancak diğer tarayıcıların daha işlevsel ve ön planda olduğu için Edge neredeyse hiçbir Windows 10 kullanıcısı tarafından varsayılan tarayıcı görevi görmedi.

Microsoft’tan Yepyeni Bir Tarayıcı Geliyor

Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecekChrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek

Şirket şimdi ise Chrome ve Opera gibi tarayıcıların altyapısı olarak tercih etmiş oldukları Chromium tabana sahip yeni bir tarayıcı geliştirdiği ortaya çıktı. Bu tarayıcı ve sızıntı henüz Microsoft tarafından doğrulanmamış olsa da, gelen kaynaklara göre Chromium tabana sahip bu yeni tarayıcının Anaheim olarak adlandırılması bekleniyor. Bu yeni tarayıcı gerek hız gerekse eklenti desteği noktasında Microsoft Edge’den daha iyi bir performans sergileyecek. Tasarım noktasında da yenilikçi olması beklenilen bu yeni tarayıcı ARM cihazlar içinde destekli bir yapıya sahip olacak.

Şirketin önemli hamlelerinden birisi olarak gözüken bu yeni tarayıcı Microsoft Edge’in yerini alacak. Bu sayede Windows 10 kullanıcılarının başka tarayıcıya ihtiyaç duymadan varsayılan tarayıcıya yönelmesi hedefleniyor. Ancak Microsoft’un bu yeni tarayıcıyı ne zaman yayınlayacağına dair henüz bir bilgi yer almıyor. Bakalım Microsoft’un bu yeni tarayıcısı Google Chrome, Opera ve Mozilla Firefox gibi isimler karşısında iyi bir performans sergileyerek Microsoft Edge’nin yerini alacak mı göreceğiz.


Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik
Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler GeliyorChrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor
Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?

PAYLAŞ