Microsoft, büyük bir eksiği daha tamamlayarak ekran kayıt aracı hazırlıyor - Haberler - indir.com

Microsoft, büyük bir eksiği daha tamamlayarak ekran kayıt aracı hazırlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için nihayet beklenen bir özelliği daha getiriyor. İşletim sistemine entegre edeceği yeni bir ekran kaydetme ve video düzenleme uygulaması üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Windows 10 işletim sistemi 2015 yılından beri geliştirilerek yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise işletim sistemine beklenen bir özellik daha geliyor. Uzun süredir bir eksiklik olarak gözüken ekran videosu kaydetme yeteneği Windows 10’a entegre edilmeye hazırlanıyor. Ekran kaydetme ve düzenleme aracı olarak karşımıza gelecek olan Windows 10, işletim sistemi ile beraber artık dahili olarak bir ekran kaydedicisine sahip olacak.

Windows 10’a ekran kaydedici özelliği geliyor

Windows 10, sabit disk bozulmadan önce uyarı verecekWindows 10, sabit disk bozulmadan önce uyarı verecek

Windows 10’da bulunan Xbox uygulaması üzerinden kullanıma sunulacak olan bu yeni özellik sayesinde video kaydedilebilecek. Bu sayede kullanıcılar, oyun ve uygulamalardaki aktivitelerini videoya çekebilecekler. Bunun neticesinde ise video yada gif yapmak kolay bir hal alacak. Yeni güncelleme ile beraber yer alması beklenen bu araç ile videoları kesmek ve basit şekilde düzenlemek mümkün hale gelecek. Yeni gelecek olan PowerToys güncellemesi ile Windows 10’da bir video ve gif kayıt düzenleme aracı göreceğiz. Bu aracın arayüzü oldukça basit olacak ve kullanımı da oldukça kolay olacak.

Yeni araç ile masaüstü yada uygulama pencerelerinin kaydı kolay bir şekilde alınabilecek. Ayrıca videoların ve GIF’lerin sürelerinin ve hangi kısımlarının yer alacağını düzenlemeye yarayan bir düzenleme desteği de olacak. Bu özelliğe ise Windows + Shift + R tuşlarına basarak erişmek mümkün olacak. Çeşitli üçüncü parti uygulamalar ile Windows 10’da ekran kayıtları almak mümkün olsa da, yeni dahili araç ile bu işlem daha kolay ve pratik bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Güncellemenin yakın zamanda sunulması bekleniyor.


Windows PC temizleme yöntemleriWindows PC temizleme yöntemleri
Windows 10 ekran çözünürlüğü değişmiyor sorunu çözüm yöntemleriWindows 10 ekran çözünürlüğü değişmiyor sorunu çözüm yöntemleri

PAYLAŞ