Microsoft 2023 senesine kadar karbon negatif şirket olmayı hedefliyor - Haberler - indir.com

Microsoft 2023 senesine kadar karbon negatif şirket olmayı hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-24 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnsan yaşamının doğaya ve çevreye olan zararlarından ötürü karbon yayılımını en aza indirgemeyi hedefleyen Microsoft, 2030 yılına kadar karbon negatif bir şirket olmak için atacağı adımları açıkladı. Yazılım ve teknoloji şirketi olan Microsoft, veri merkezlerindeki günlük enerji ihtiyacının %100’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanmayı hedeflediklerini belirtiyor. Fakat bu noktada tamamen yenilenebilir enerji kullanımı için 10 yıllık bir süreç gerektiğini de belirtiyor. Diğer yandan veri merkezlerinde yedek enerji kaynağı olarak kullanılan dizel motorlu jeneratörlerin de 2030 yılına kadar şirketten uzaklaştırılması da planlar arasında bulunuyor. Şirketin asıl hedefi olarak ise yakın kaynağı olarak hidrojen gibi düşük karbonlu yakıt kullanmak oluyor.

Microsoft’tan karbon negatif şirket hamlesi

Apple ile Microsoft arasındaki rekabet sözlü atışmaya dönüştüApple ile Microsoft arasındaki rekabet sözlü atışmaya dönüştü

Microsoft, bütün veri merkezleri, binalar ve kampüslerde karbon salınımını durdurarak karbon nötr olma özelliğini de taşısa da dünyamıza olan zararlarından ötürü de atmosferde yer alan karbonun emisyonunu sağlayarak karbon negatif unvanı ile çevreye fayda vermeyi hedefliyor. Diğer yandan şirket, 2050 yılına kadar kurulduğundan bu yana salınan karbon miktarından ötürü daha fazla karbonu atmosferden emeceğine dair de sözler vermiş durumda.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin bu amacına ulaşması için 1 milyar dolarlık inovasyon fonu oluşturacağını söylüyor. Bununla beraber beklentiler arasında karbon emici ormanları genişletmenin haricinde karbonu doğrudan havadan emen malzemeler kullanılması, yer altındaki karbonun yakalanması ve depolanması, karbonun suda çözünmesine yardımcı olarak daha fazla araçlar geliştirilmesi hedefleniyor.


Microsoft Office'nin yeni tasarımı ortaya çıktıMicrosoft Office'nin yeni tasarımı ortaya çıktı
Microsoft Azure ikinci çeyrekte yükselişe geçtiMicrosoft Azure ikinci çeyrekte yükselişe geçti

PAYLAŞ