Microsoft 2020 üçüncü çeyrek mali raporunu açıkladı - Haberler - indir.com

Microsoft 2020 üçüncü çeyrek mali raporunu açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

2020 yılının üçüncü çeyrek raporlarını açıklayan Microsoft, analistlerin tahminlerinden daha yüksek bir şekilde çeyreği tamamladı. Şirketin en büyük gelir kaynağı ise bulut teknolojileri sistemi oldu. Microsoft, 2021 mali döneminin 1. çeyreğine karşılık gelen zaman dilimi olan 2020 3. çeyrek kazançları yayınlandı. 30 Eylül tarihinde sona eren üçüncü çeyrekte Microsoft, 37.2 milyar dolarlık gelir elde etmeyi başardı. Şirket, bir yılın aynı çeyreğine göre %12 artış sağladı. Teknoloji dünyasının lider ismi Microsoft, net gelirini 13.9 milyar dolar olarak bildirirken yine geçtiğimiz senenin aynı çeyreğiyle kıyaslama yapıldığında %30 gibi önemli bir artış elde etti. Microsoft görünüşe göre şimdilik Covid-19'dan olumsuz etkilenen şirketlerden biri olmadı.

Bulut teknolojisi artarak ilerliyor

Microsoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyorMicrosoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyor

Microsoft, 'Verimlilik ve İş Süreçleri' adını verdiği genel başlık içerisinde gelirini 12,3 milyar dolar olarak açıkladı ve geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre geliri %11 oranında arttı. Bu genel başlık altında vermiş olduğu detaylara ise Office 365 ticari gelirindeki %21'lik ve Linkedlm gelirindeki %16'lık artışa odaklanıldı. 

Şirket, en büyük gelirini hızla büyüme sağlayan akıllı bulut teknolojisinden kazanmış görünüyor. Microsoft, geçtiğimiz yılın çeyreğine göre %20 artış sağladığını 'Akıllı Bulut' sektöründen 13,0 milyar dolar kazanç elde etti. Microsoft ve bulut teknolojisi denilince akla gelen Azure, bu çeyreği %48 gibi alışık olunmayan bir yükselişle bitirdi. Microsoft'un en az yükseliş yaşadığı genel başlık ise 'Daha Kişisel Bilgisayarlar' oldu. Şirket, Windows ve Xbox ağırlıklı bu başlıktan % 6 artışla 11,8 milyar dolar elde etti. Microsoft, Windows OEM gelirinde % 5 ve arama ağı reklam gelirinde % 10 düşüş yaşadı. Microsoft, açıkladığı gelir verileriyle, analistlerin 35,72 milyar dolarlık tahminlerinden daha yüksek değerlerle 2020'nin 3. çeyreğini kapatmış oldu. Şirket bu artış ile beraber yılı başarılı bir şekilde tamamlayacak gözüküyor. 


Microsoft, Office PWA konusunda geri adım attıMicrosoft, Office PWA konusunda geri adım attı
Microsoft Teams yeni özelliklere kavuştuMicrosoft Teams yeni özelliklere kavuştu
Microsoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adımMicrosoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adım

PAYLAŞ