Microsoft 20 yıllık sistemini değiştiriyor - Haberler - indir.com

Microsoft 20 yıllık sistemini değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 13:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamada Transport Layer Security için desteğin kesileceği belirtildi. İşte 20 yıldan beri kullanılan sistemde yapılacak değişiklikler.

Microsoft, internet kullanımında web bağlantılarını şifrelemek adına geliştirilen ve kısaca TLS olarak bilinen web bağlantı güvenliği için değişiklik yapacak. Yapılan resmi açıklamada 20 yıldan beri kullanılan sistemin mevcut döneme göre eski kaldığı belirtilirken güvenlik açığı yaratan bu sistemlerin bırakılacağı belirtildi. Özellikle eski sürümleri kapsayan durum, yeni sürüme geçiş ile birlikte değişiklik yaşayacak.

Microsoft Surface Studio 2 ile birlikte “en hızlı Surface” bilgisayarı sunuyorMicrosoft Surface Studio 2 ile birlikte “en hızlı Surface” bilgisayarı sunuyor

Microsoft, Gears 5 oyununu resmen duyurdu

Microsoft'tan site sahiplerine önemli duyuru

Microsoft tarafından yapılan açıklamada site sahiplerinin TLS sürümlerine yönelik değişiklik yapması gerektiği hatırlatıldı. TLS 1.2 sürümü tavsiye edilirken, TLS 1.0 ve TLS 1.1 sürümleri için ise 2018’in sonuna doğru desteğin kesilerek sürümlerin kullanım dışı bırakılacağı belirtildi. Microsoft’un bu konudaki hedefi ise TLS 1.3’e geçiş yapmak. Edge ve Internet Explorer tarayıcılarını kapsayacak olan bu değişiklik, çok fazla siteyi etkilemeyecek. Öyle ki yayınlanan rapora göre TLS 1.0 ve 1.1 sürümlerini kullanan bağlantılar yüzde birlik bir kesimi oluşturuyor. Tüm site sahiplerinin bu alana dikkatini çekerek herhangi bir mağduriyetin yaşanmamasını isteyen Microsoft, bu nedenle duyuruyu yayınlamış durumda.

Microsoft tarafından diğer tarayıcılar için de benzer durumun yaşanması bekleniyor. Özellikle Firefox hakkında bu konuda bilgiler gelmeye başlamış durumda.

Github'ı satın alan Microsoft, bağımsız bir şekilde açık bırakacağına dair söz verdi


Microsoft Surface Laptop 2 tanıtıldı!Microsoft Surface Laptop 2 tanıtıldı!
Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyorMicrosoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor
Microsoft Çin'e özel pembe Surface 2'yi tanıttıMicrosoft Çin'e özel pembe Surface 2'yi tanıttı

PAYLAŞ