Merakla beklenen Fitbit Charge 4 tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Merakla beklenen Fitbit Charge 4 tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde tanıtım videosun sızdırılmasıyla ortaya çıkan Fibit Charge 4 yeni özellikleriyle tanıtıldı. Dahili GPS ve Spotify kontrol özelliğinin yanı sıra fitness takibi yapabilme yeteneğine sahip olan Fibit Charge 4 dikkatleri üzerine topladı.

Geçtiğimiz sene Google’ın çatısı altına giren Fitbit yeni akıllı fitness bilekliği Fibit Charge 4’ü tanıttı. Tasarımsal açıdan ailenin bir önceki üyelerini andırsa da, özellikler bakımından kullanıcısının yüzünü güldürecek olan Fibit Charge 4 Spotify entegrasyonuna ve dahili GPS desteğine sahip.

Fitbit ile Sağlıklı Yaşama Merhaba!Fitbit ile Sağlıklı Yaşama Merhaba!

Fibit Charge 4 özellikleri ve fiyatı

1.36 inç ekrana sahip olan Fibit Charge 4 değiştirilebilir bant sistemiyle Fibit Charge 3 modelini andırıyor. Endüktif bir düğmeye sahip olan Fibit Charge 4’te değişen tek şeyin renk olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Dün düzenlenen lansmanda tanıtılan Fibit Charge 4, rose gold yerine rosewood olarak adlandırılan koyu kırmızı bir renk seçeneğine sahip.

Fibit Charge 4’te ön planda olan özelliğin dahili GPS desteği olduğu söylenebilir. Ancak şirket tasarımın GPS performansını optimize edeceğini iddia etse de, bu özelliğin pil ömründe ciddi bir düşüşe neden olabileceği de bir gerçek. Fitbit boğun GPS kullanımında bilekliğin tek şarkla tahmini olarak 5 gün boyunca kullanılabileceğini açıkladı. Kullanıcılar GPS’i ayarlar menüsünden kapatıp, açabiliyorlar.

Fitbit Türkiye için Bilkom'la anlaştı

Ek olarak Active Zone Minutes isimli yeni bir fitness moduna sahip olan Fibit Charge 4’ün bu özelliği yakında tüm Fitbit cihazlarında olacak. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar aktiviteleri sırasında verileri anlık olarak takip edebilecek ve cihaz kalp atışlarını kesintisiz olarak ölçerek aktivitelere kredi verebilecek.

Buna ek olarak Active Zone Minutes özelliği kalp atış hızı bölgelerinin ayırtılarını içeren bir raporda sunabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Kalp Derneği’nin önerilerinden faydalanılarak sunulan öneriler sayesinde kullanıcılar her aktivite için ilerlemelerini adım adım takip edebiliyor.

Daha önce Versa ve Ionic akıllı saatlerde mevcut olarak kullanılan akıllı uyku izleme özelliğini de kullanıcılarına sunan Fibit Charge 4, kalp atış hızı ve SpO2 sensörleri sayesinde kullanıcılarının uyku kalitesini ölçerek “Uyku puanı” oluşturuyor. Ek olarak kullanıcılarını ani bir şekilde uyandırmak yerine yavaş yavaş uyandıran Smart Wake özelliğine de sahip olan Fibit Charge 4, tüm bunlara ek olarak kullanıcılarına müziği kontrol etme imkanı tanıyan ilk Fitbit bilekliği.

Ancak bu özellikten yararlanmak isteyen kullanıcıların Spotfiy Premium üyesi olmaları gerekiyor. Ancak Versa Lite gibi Bluetooth kulaklıklar ne yazık ki Fibit Charge 4 eşleştirilemiyor. Kullanıcılar bileklik üzerinden karışık çalma çalma, beğenme ve atlama gibi temel özellikleri kullanabiliyorlar. Fitbit Pay ile ödeme için NFC standartlarına da sahip olan Fibit Charge 4, Fitbit.com, Amazon ve Best Buy gibi çevrimiçi mağazalarda 150 dolardan ön siparişe açıldı. Fitness bilekliğinin kullanıcılarına gönderimlerine ise13 Nisan tarihinde başlayacak.


Fitbit cihazları artık grip salgınlarını tahmin ediyorFitbit cihazları artık grip salgınlarını tahmin ediyor
Fitbit Charge 4'ün tanıtım videosu sızdırıldı!Fitbit Charge 4'ün tanıtım videosu sızdırıldı!

PAYLAŞ