Matrix 4 vizyon tarihi açıklandı! - Haberler - indir.com

Matrix 4 vizyon tarihi açıklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-22 10:58:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir dönemin sevilen film serisi Matrix, yeni bir filmle beyaz perdeye geri dönüyor. Peki filmin yeni serisinde hangi oyuncular yer alacak ve Matrix ne zaman vizyona giriyor? 

Sinema tarihinin en eski ve en sevilen filmlerinden bir tanesi. İlk olarak 1999’da beyazperdede izleyicisiyle buluşan film içerdiği detaylarla da izleyenlerini büyülemeyi başarıyor. Her izleyişte yeni bir detayla karşılaşabileceğiniz Matrix serinin ilk filminden sonra 2003 senesinde ardı ardı iki devam filmiyle beyaz perdede destansı bir üne kavuştu. Yıllar sonra bile hala beğeniyle izlenen filmin yapımcılarından geçtiğimiz gün filmin yeniden geri döneceğinin müjdesini verdi. 

Matrix Efsanesi Yeniden Geri mi Dönüyor?Matrix Efsanesi Yeniden Geri mi Dönüyor?

Matrix geri dönüyor! 

Matrix kurgusu ve etkileyici sahneleriyle sinemaya farklı bakış açıları kazandıran filmler arasında yer almasıyla da büyük bir önem taşıyor. Filmde hayranlarını heyecanlandıran bir diğer detay ise Neo karakteri. Keanu Reeves’in canlandırdığı karakter filmin en kilit karakterlerinden bir tanesiydi, ardından John Wick’le efsane haline gelen başarılı aktör Matrix’in yeni serisinde yeniden Neo ile izleyici karşısına geçecek. 

Bilim Kurgu dünyasında 5 kötü yapay zeka

Matrix serinin ilk üç filmiyle aksiyon dolu sahnelerine rağmen felsefi düşünce açısından oldukça zengin bir filmdi. İnsanlığın medeniyet için geliştirdiği makinelerin aslında insanları medeniyetten uzaklaştırdığını anlatan filmde her karakterin mitolojik bir karakteri temsil etmesiyle alt metin açısından oldukça zengindi. 

Dönemine damga vuran yapımlar arasında olan Matrix yüzlerce akademik araştırmanın konusu olmuştu. Filmin ardından insanların aslında bir simülasyon içerisinde yaşadığı fikri herkes tarafından benimsenmiş ve aslında bu film sayesinde insanların simülasyon teorisini anlaması da sağlanmıştı. Bir filmden daha çok bir efsane olan Matrix’in geri dönüyor olması ise film seveleri oldukça heyecanlandırdı. Yeni filmde konunun nasıl işleneceği, karakterlerin hangi maceralarla karşılaşacağı oldukça merak ediliyor. 

Filmin yeni serisini izleyecek olanlara ise küçük bir tavsiye vermek istiyoruz. Eğer Matrix’i hala izlememişseniz devam filmini izlemeden önce mutlaka ilk üç filmi izlemeniz gerek. Filmin daha önceki serileri arasında olan bağlantıları anladıkça seyir keyfiniz daha çok artacaktır. 

Matrix 4’ün oyuncuları kimler? 

Matrix’in yapımcıları filmi uzunca bir süredir geri getirmeye çalışsa da, bu konu geçtiğimiz senelerde bir netlik kazanmamıştı. Hatta serinin yeni filmi için ilk etapta, Neo karakterini Keanu Reeves yerine Michael B. Jordan gibi siyahi bir aktörün canlandırmasını düşünülmüştü. Bu fikir hayata geçmese de, o dönem çıkan söylentiler serinin hayranlarını epey kızdırmıştı. Çünkü bu şekilde karakter ne kadar başarılı olsa da, ortada bir Neo olmayacağı kesindi... 

Elon Musk'ın Simülasyon Yaşamı Hakkındaki Teorileri

Neo’nun filmdeki büyük aşkı Trinity için de akıllara gelen tabi ki de Carrie-Ann Moss’dan başkası değil... Serinin devam filminde ünlü aktörü yine Trinity olarak göreceğiz. Morpheus karakteri ise henüz netleşmiş değil. Geçmiş serilerde Morpheus’a can veren Laurence Fishburne’ün artık yaşlandığı için yerini genç bir aktöre bırakabileceği söyleniyor. Ajan Smith ile Hugo Weaving’in geri dönüp dönmeyeceği ise yine netleşmeyen detaylar arasında yer alıyor. 

Matrix 4’te izleyicileri neler bekliyor? 

Bildiğiniz üzere serinin ilk üç filminde Wachowski kardeşler hem yönetmen hem de senarist koltuğunda oturuyorlardı. Serinin 4. filminde ise kardeşlerden sadece Lana Wachowski yer alacak, Bulut Atlası’nın yazarı David Mitchell ve Lazarus Projesi isimli romanıyla yankı uyandıran Aleksandar Hemon’da filmin senaryosuna yardım edecek. 

Filmin yeni serisinin bir devam filmi olup olmayacağı ise henüz gizemini koruyor. Revolutions filminin sonunda hatırlarsanız Neo makinelere karşı savaşı kazanmış ve bu uğurda kendisi ve sevgilinin canını feda etmişti. Karakterlerin yeniden dirilişinin nasıl olacağı ise büyük bir merak konusu. Filmin hayranları ise bu projenin ticari amaçla yapılmamış olmasını umuyor. Eğer film eski seriyi yansıtmıyor ve sadece popülerlik adına yapılıyorsa izleyenleri büyük hayal kırıklığına uğratabilir. 

Matrix’in yeni filminin vizyon tarihi belli olmasa da, filmin senaryosunun geçtiğimiz sene yazılmaya başlandığına dair güçlü söylentiler var. Geçtiğimiz gün Warner Bros tarafından yapılan resmi açıklamaya göre de, filmin ilk fragmanı en geç 2022 senesinde yayınlanacak.


Dünyanızı çok farklı hale getirecek başarılı 10 VR oyunDünyanızı çok farklı hale getirecek başarılı 10 VR oyun
John Wick Fortnite Karakteri Oldu!John Wick Fortnite Karakteri Oldu!

PAYLAŞ