MacOS'a iTunes Temelli Müzik Uygulaması Geliyor - Haberler - indir.com

MacOS'a iTunes Temelli Müzik Uygulaması Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 18:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bir süre sonra çıkartacağı yeni macOS 10.15 sürümü ile beraber bileşenleri ayrılacak olan Video, Müzik ve Podcvast’ler gibi bağımsız uygulamaların emektar olan iTunes’un yerine geçmesi bekleniyor. Ancak yeni gelecek olan bağımsız Müzik uygulaması için Marpizan adlı yeni bir uygulama tabanı yerine iTunes’un temel alması bekleniyor. Bu noktada Apple’ın tercihi sıfırdan bir Müzik uygulaması yapmak ve Apple’ın iOS mevcutu olan UIKit yapısına göre geliştirilen bağımsız Müzik uygulaması ile aynı kod tabanlı bir paylaştırma yerine macOS için bu yeni Müzik uygulaması standart AppleKit Mac uygulaması konumunda olacak. Bu noktada temel olarak iTunes olacak fakat işlevler noktasında daha çok müzik için odaklanmış yenilikçi bir uygulama karşımızda göreceğiz.

Apple’ın Yeni MacOS Müzik Uygulaması

Apple, Mac Satışlarındaki Düşüşün Sebebini BulduApple, Mac Satışlarındaki Düşüşün Sebebini Buldu

Bu yeni müzik uygulamasının iTunes’un sahip olduğu bazı özellikleri barındırması bekleniyor. Bu özellikler arasında gelişmiş arşiv yönetimi, çalma listesi, iOS cihazlar ile eş zamanlama ve disk okuma – yazma gibi özellikler olacak. Bu özellikler arasında CD’ye müzik dosyası yazma yeteneğinin oldukça önemli olduğunu belirtelim. Bu müzik uygulaması temel olarak sade görünümlü ve sadece Apple Music odaklı bir iTunes olmasının aksine iTunes temelli bir müzik uygulaması şeklinde karşımıza çıkacak.

Bu geçiş ve taşıma işlemi tıpkı Apple’ın iBooks uygulamasını 2013’te macOS 10.9 Mavericks ile beraber ayrı bir uygulamaya taşımasına benziyor. Ancak Videolar ve Podcastlerin yanı sıra Apple TV+’ın duyurulması ile beraber bu alanda da bir taşıma ve düzenlemenin yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. 9to5Mac kaynağına göre bu kalan uygulamaların Marzipan tabablı iOS’tan MacOS’e taşınan uygulamalardan olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Video ve Poscast içeriklerinin iTunes’da müziğe göre az yer kapladığı için iOS’taki eş değerleri MacOS’e taşımanın olabileceği düşünülüyor.


İlgili uygulamalar
Apple 3 Arkadaşlık Uygulamasını App Store'dan KaldırdıApple 3 Arkadaşlık Uygulamasını App Store'dan Kaldırdı
Anneler Gününde Hediye Edebileceğiniz Apple ÜrünleriAnneler Gününde Hediye Edebileceğiniz Apple Ürünleri

PAYLAŞ