macOS virüsü bulaştığı bilgisayarda kişisel dosyaları siliyor - Haberler - indir.com

macOS virüsü bulaştığı bilgisayarda kişisel dosyaları siliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 19:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Ortaya çıkan yeni bir tehlike olan macOS virüsü kişisel dosyalarınıza acımıyor ve siliyor. Yeni keşfedilen virüs senelerce kabuslarımızdan eksilmeyen ransomware virüslerinin halefi olabilir. Onu, çoğu kötü amaçlı yazılımdan daha tehlikeli hale getiren şey, dosyaları şifrelemek yerine tamamen siliyor olması.

Araştırmacılar tarafından yeni keşfedilen virüsün ne kadar kişinin bilgisayarına bulaştığı bilinmiyor olsa da önleminin alınması kullanıcılar için yararlı olacak.

macOS güncelleme yükleme süreleri kısalıyormacOS güncelleme yükleme süreleri kısalıyor

macOS virüsü bulaştığı bilgisayarda kişisel dosyaları siliyor

Fidye yazılımı olarak tanınan ransomware tarzındaki virüsler dosyalarınızı bir yöntem ile şifreliyor ve kurtarmanız için sizden para istiyor. Yeni ortaya çıkan ThiefQuest virüsü ise sadece dosyalarınızı şifrelemekle kalmıyor, fidye ödememeniz durumunda dosyaları siliyor.

Akıllara gelen çözümlerden birisi, silinen dosyaları kurtarmak olabilir ancak bu dosyalar özel bir yöntem ile şifrelendiği için kurtarılmaları çok da mümkün görünmüyor. Yeni ortaya çıkan macOS virüsü için dikkatli olmakta ve cihazınız ile güvenmediğiniz siteleri ziyaret etmemenizde fayda var. Bazı ücretli anti-virüs programları sizi virüsten koruma potansiyeli taşıyor.

Güvenlik şirketi de bu virüsün bildiğimiz fidye virüslerinden farklı bir yapıya sahip olduğunu ve tehlike arz ettiğini belirtiyor. Bu da kötü amaçlı yazılımın önüne geçilmesi yönünde daha zor bir dönemin başlayacağının işareti.



PAYLAŞ