Lisa, Hande Enes’ten 300 bin TL'lik yatırım aldı - Haberler - indir.com

Lisa, Hande Enes’ten 300 bin TL'lik yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-09 11:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Instagram'da fotoğraf paylaşmak tüm kullanıcıların büyük bir tutkusudur. Fakat bu fotoğrafları seçerken oldukça zorlanabiliyoruz. Çünkü hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını düşünüyoruz.  Bu konu hakkında geliştirilen ve milli bir uygulamamız olan Lisa, 2016 yılında kuruldu. Bu uygulama Hande Enes'ten yatırım alacağını duyurdu.

Lisa, Hande Enes’ten 300 bin TL'lik yatırım aldı

2017 yılının Şubat ayı içerisinde iOS platformu için kullanıma sunulan Lisa, geçtiğimiz Nisan ayında Android kullanıcıları içinde hizmet vermeye başladı. 140'tan fazla ülkeden indirme kazanan Lisa, bugüne kadar yaklaşık olarak 500 bin adet fotoğraf analizi yaptı ve 150 binden fazla Instagram paylaşımında kullanıldı. Lisa'nın en popüler olduğu ülkeler arasında Rusya, ABD, İspanya ve Fransa yer alıyor. Şu Instagram gönderilerinin etkileşimlerini tahmin edebilen Lisa, kullanıcı kitlesi büyüdükçe, görsellerin nasıl beğeni kazanacağını daha iyi çözümlemeyi, bir sonra aşamada ise yapay zeka teknolojilerini geliştirerek, mevcut görselden nasıl daha fazla etkileşim alınabileceğini hedefliyor.

Başlangıçtan bugüne İTÜ'de öğretim üyesi olan N. Kemal Üre'yi de ekibe dahil ettiler. Daha öncede belirttikleri gibi ekibin asıl odağı yapay zeka. Kemal Üre, ABD'nin saygın üniversitelerinden olan MIT'de yapay zeka üzerine doktora çalışmaları yapmış. Uygulamalarında günlük hayatımızdaki birçok şeyi değiştirecek olan yapay zeka teknolojisi, ürünleri merkezlerine koyan Lisa ekibi, yapay zeka konusunda aynı heyecana sahip olan Hande Enes ile yollarına devam edecekler. Sizde dilerseniz bu uygulamayı Android ve iOS üzerinden indirebilirsiniz. Uygulama birçok ülkede büyük beğeniler almış. Instagram için sizde doğru bir fotoğraf seçemiyorsanız fazladan seçenekleriniz bulunuyorsa bu uygulama ile fotoğraflarınızı analiz edebilirsiniz. Bu sayede paylaşacağınız Instagram gönderisinin ne kadar fazla etkileşim alacağını öğrenebilirsiniz. Yapay zeka teknolojisinin gelişmesi ile resimleri analiz ederek baştan oluşturmayı düşünen şirket, ilerleyen zamanlarda bu teknoloji ile birlikte daha fazla şeyler keşfedeceklerini düşünüyor. Yapay zeka teknolojisi ile birlikte uygulamasına daha fazla işlevsel özellik kazandıracak şirket, bu konuda hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. 

Uygulama şuan içinde Android ve iOS platformlarında kullanılabilir durumda. Platform üzerinden indirdikten sonra fotoğraflarını analiz ettirebilirsiniz.





PAYLAŞ