LinkedIn Apple cihazlardaki klavye girişini izinsiz kopyalamakla suçlamasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

LinkedIn Apple cihazlardaki klavye girişini izinsiz kopyalamakla suçlamasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın popüler iş ağı uygulaması LinkedIn iOS uygulamasında kullanıcıların klavye panolarındaki her tuş vuruşunu kopyaladığı ortaya çıktı. LinkedIn sözcüsü konuyla ilgili  yaptığı açıklamada kopyalanan pano verilerinin depolanmadığını belirtti.

Geçtiğimiz ay düzenlenen WWDC 2020’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) işletim sistemleri için geliştirdiği yeni gizlilik ve güvenlik özelliklerini tanıtan Apple bu özellikle birlikte teknoloji dünyasında büyük bir gizem kapısını da aralamış oldu.

LinkedIn için LinkedIn için "Anket" ve "Görüntü Kırpma Gibi" özellikleri yolda

Apple’ın kullanıcılara sunduğu yeni özellik pek çok uygulamanın, arka planda kullanıcıların klavye panolarındaki verileri okuduğunu ortaya çıkmıştı. İçerisinde TikTok da dahil olmak üzere pek çok uygulamanın pano verilerini okuduğunun ortaya çıkması skandalları beraberinde getirmiş ve şirketleri bu durumu düzeltmek zorunda bırakmıştı.

LikendIn Apple cihazlarındaki pano verilerini kopyalıyor mu?

DonCubed isimli bir Twitter kullanıcısının geçtiğimiz hafta paylaştığı bir tweet ise yeni bir skandalı ortaya çıkardı ve iOS’un yeni gizlilik ağına takılan uygulamalar arasına LinkedIn da girdi. DonCubed paylaşımında “LinkedIn, panomdaki her tuş vuruşunu kopyalıyor. iOS 14, kullanıcıların her kopyalama bildirimini görmesini sağlıyor. iPad Pro’dayım ve MacBook Pro’mdaki panodan kopyalıyor.” İfadelerine yer vererek  LinkedIn’in iOS uygulamasının iOS 14’lü iPhone ve iPad’lerin panolarındaki içeriği okuduğu ve kopyaladığı ortaya çıkardı.

iOS 14 beta sürümünün Türkiye'de yayımlanacağı tarih belli oldu

Konu hakkında açıklama yapan bir LinkedIn sözcüsü ise bu durumun bir hatadan ibaret ve uygulamada böyle bir amaç olmadığını dile getirdi. LinkedIn Tüketici Ürünleri Mühendisliği Başkan Yardımcısı Erran Berger, DonCubed’ın yaptığı paylaşıma “Bunu dile getirdiğin için teşekkürler. Bunun metin kutusunda yazılan anlık içerik ile pano içerikleri arasında eşitlik kontrolü yapan bir koda kadar takip ettik. Pano içeriklerini depolamıyor ya da iletmiyoruz” açıklamasıyla yanıt verdi.

Şimdilik bu konu kapanmış gibi dursa da ilerleyen günlerde benzer bir olayın yaşanması durumunda LinkedIn kullanıcılarının güvenini kaybedebilir gibi duruyor. Apple’ın iOS 14 ile birlikte yayımladığı bu yeni özelliğin ise teknoloji sektöründe benimsenmiş olan normları değiştirecek gibi duruyor.

 

 


İlgili uygulamalar
iOS 14 tanıtıldıiOS 14 tanıtıldı

PAYLAŞ