LG telefon üretimini tamamen sonlandırdı - Haberler - indir.com

LG telefon üretimini tamamen sonlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-01 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir mobil pazarından çekileceği konuşulan LG bugün resmi açıklama yaptı. Fabrikasını kapatan şirket artık telefon üretimi yapmayacak.

Akıllı telefon pazarında başlarda ilgi görse de sonrasında piyasanın gerilerine düşen LG yaklaşık 2016 senesinden bu yana mali sorunlar nedeniyle bir türlü rahat bir nefes alamamıştı. Yıllarca akıllı telefon departmanını kapatmadan durumu toplamaya çalışan şirket hakkında yaklaşık bir senedir akıllı telefon bölümünü kapatacağı gününde söylentiler vardı. LG üretimlerden zarar etmesi nedeniyle bu sene Nisan ayında mobil piyasasından çekileceğini doğrulamıştı. Bu güne dek mobil departmanından 4.5 milyar doların üzerinde zarara uğrayan şirket bugün itibariyle mobil cihazlar ürettiği fabrikalarını kapattı ve bu pazardan çekildiği yönünde resmi bir açıklama yaptı. LG yetkilileri açıklamasında şirketin bundan sonra nasıl strateji izleyeceğine dair de bazı bilgiler paylaştı.

LG telefon pazarında yolun sonuna geldiLG telefon pazarında yolun sonuna geldi

2016 senesinden beri büyük bir mücadele veren LG için özellikle son iki sene daha da zorluydu. Teknolojinin hızla ilerlediği ve kullanıcı beklentilerinin de günden güne arttığı bu dönemde LG mali sorunlarla birlikte, kullanıcı beklentilerine yetişemedi ve şirket için sorunlar üst üste geldi. Bu pazarda mücadele etmek için daha fazla zarar etmeyi göze alamayan şirket stokları tükendiğinde mobil pazardan tamamen silinmiş olacak. 31 Temmuz tarihine kadar şirket mobil alanda tüm dünya pazarında faaliyetlerini de sonlandırmış olacak.

Profesyoneller için LG OLED Pro tanıtıldı: Özellikler ve fiyatı

LG Electronics çatısı altında telefon ve tablet gibi mobil cihazların üretildiği Vietnam’daki fabrikada artık ev aletlerinin üretimine ağırlık verilecek. Bu kapanış nedeniyle çalışanlarını mağdur etmek istemeyen şirket üretim hatlarında görev yapan ekiplerini Temmuz ayının sonuna kadar yeni pozisyonlara atayacağını açıkladı. Şirket mobil departmanı kapatmasına rağmen çalışanlarının iş akdini sonlandırmaktan yana değil, bu nedenle de bu bölümde çalışanlar için yeni çözümler arayacak. 2015 senesinde Haiphong’da kurulan fabrika TV ve ev aletlerinin yanı sıra telefon da üretiyordu. Bunun yanı sıra LG Innotek ve LG Display‘in kamera modülleri ve ekranları da yine bu tesisten çıkıyordu.

Ancak şirket mobil pazarda beklediği başarıyı yakalayamasa da elektrikli ev aletleri piyasasında oldukça başarılı. Bu senenin ikinci çeyreğindeki 6,3 milyar dolarlık rekor satış rakamına ulaşan LG Electronics ana rakibi Whirlpool’u geçerek dünyanın en büyük ev aletleri üreticisi olma yolunda ilerliyor. Analistler bu senenin geri kalanında da şirketin zirvede kalmasını bekliyorl.

Mevcut telefonlara ne olacak?

Eğer şuanda LG marka bir telefon kullanıcısıysanız bir süre için daha endişe etmenize hiç gerek yok. Zira şirket fabrikalarını kapatmış olsa da mevcut kullanıcılarını mağdur etmemek adına telefonları ve tabletleri için bölgeden bölgeye farklı şekilde yazılım güncellemeleri sunmaya devam edecek. Bunun yanı sıra bugüne dek piyasaya sürülen ve mağazalarda bekleyen telefonlar ise stokları bitene kadar raflarda kalmaya devam edecek. Stoklar bittiğinde ise LG Mobile üretici olarak tamamen tarihe karışmış olacak.


LG 2021 ilk çeyreğine zararla başladıLG 2021 ilk çeyreğine zararla başladı
LG yeni telefonunu çalışanlarına satmayı planlıyorLG yeni telefonunu çalışanlarına satmayı planlıyor

PAYLAŞ