LG telefon pazarında yolun sonuna geldi - Haberler - indir.com

LG telefon pazarında yolun sonuna geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-05 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

LG Electronics bir süredir cep telefonu üretimine son vereceği ile ilgili olarak söylentiler gündemde yer alıyordu. Dünya genelinde ise akıllı cep telefon piyasasından elini çekeceği söylentileri gündeme gelen şirket sonunda konuyla ilgili olarak açıklama getirdi. Konuyla ilgili söylentilerin doğru olduğu dile getirildi. 

Akıllı cep telefonu pazarından çıkışı doğrulanan LG, basın açıklamasında kararla ilgili olarak ayrıntıları takip edenler için paylaştı. Şirketin kaynaklarını elektrikli araç bileşenleri, akıllı evler, robotik, yapay zeka gibi daha fazla kat getiren işlere harcamak isteyen şirket odak noktasını değiştireceğini dile getirdi. 

Stoklar tükenene kadar satış yapılacak

Şu an için mevcut bir LG cihazınız varsa bir süre endişe etmenize gerek yoktur. Zira şirket cihazlarına bölgeden bölgeye değişiklik gösterecek şeklinde yazılım güncellemeleri sağlamaya devam edecek. Halihazırda piyasada yer alan, mağazalarda bekleyen telefonlar ile stoklar bitene kadar LG raflarda kalacak. Ardından ise tamamen bu cihazlar ortadan kalkacak. LG Velvet, LG Wing, LG Rollable ve LG Rainbow gibi şık bir tasarıma sahip iptal edilmiş akıllı cep telefonların ise ne olacağı bilinmiyor. Şirket elbette ki mobil cihaz üretim departmanını kapatacağı için bu ürünleri kendisi piyasaya sürmeyecek. Ancak patent ve tasarımların farklı bir şirkete devredip devretmeyeceği de merak edilen konuların başında gelir. 

31 Temmuz’a kadar LG telefon üretimi son buluyor

LG'nin telefon üretimine son vereceği zaten bilinen durumlardandı. Ancak şirketin bu departmanı tamamen kapatacak olması herkesi şaşırttı. 2016 yılından bu yana yaklaşık olarak 4,5 milyar dolar kaybettiği tahmin edilen bu şirket mali açıdan da oldukça zorluk çekiyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan raporlara göre 2020 yılının son günlerine doğru firmanın akıllı telefonlar için küresel olan pazar payı yüzde 1,91'di. 

Akıllı cep telefon pazarında rakipleriyle zorlu bir mücadele içerisinde olan LG önündeki bir dizi sorunun üstesinden de gelemedi. Kaçınılmaz bir şekilde yolu piyasaya veda etmeye çıkan şirket şimdi ise stokların tükenmesini bekliyor. Yüksek oranla ise 31 Temmuz’a kadar firma tüm dünyada mobil sektörden çekilmiş olacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 





PAYLAŞ