LG Ekran Teknolojisini Geliştirmek İçin 2,8 Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı - Haberler - indir.com

LG Ekran Teknolojisini Geliştirmek İçin 2,8 Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

OLED ekran teknolojisini geliştirmek ve Samsung gibi güçlü rakipler ile rekabet edebilmek adına LG’den yeni bir yatırım geldi.

Akıllı telefon sektöründen çıktıktan sonra diğer ürün gruplarında daha fazla güç elde etmek isteyen LG, ekran teknolojileri için önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2.8 milyar dolarlık bir yatırımın yapılacağı ve mevcut yatırım ile birlikte üretim kapasitesinin artırılacağı belirtildi.  Yeni yatırım oldukça dikkat çektiği gibi şirketin mevcut yatırımı sonrasında Samsung'a göre ne kadarlık bir pazar hacmine sahip olacağı merak edilmeye başlandı. Şirket yayınladığı yeni blog yazısı ile birlikte yeni yatırım için tüm detayları aktardı.

En iyi LG telefonlarıEn iyi LG telefonları

Açıklamalara göre ikinci çeyrek itibariyle 5.9 milyar dolarlık satış yapan ve 596 milyon liralık işletme karına ulaşmayı başaran işletme, ekran teknolojilerinde daha fazla ön plana çıkmayı istiyor. Zira şu anda OLED panel sektöründe yüzde 10.6 gibi bir paya sahip olan LG, yüzde 73.7’lik paya sahip Samsung'a karşı bir güç elde etmek ve rekabeti arttırmayı hedefliyor.

LG, Küçük Ve Orta Boyutlu OLED Panellerde Güçlenecek

LG şu anda özellikle büyük boyutlu OLED paneller söz konusu olduğunda sektörde oldukça güçlü ve söz sahibi durumda. Ancak şirket aynı başarıyı küçük ve orta boy panellerde sürdüremiyor. Bu alanlarda Samsung tüketiciler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Bu nedenle de mevcut yatırımı ile birlikte üretimlerini artırmayı hedefleyen şirket, küçük ve orta boy OLED panellerde daha fazla söz sahibi olmayı amaçlayacak.



PAYLAŞ