LG, Apple için LCD üretimini durdurdu - Haberler - indir.com

LG, Apple için LCD üretimini durdurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 22:01:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yeni hazırlanan rapora göre, uzun bir süredir Apple tedarikçisi olan LG artık iPhone SE için LCD tedariği sağlamayacak, fakat yine de iPhone 12 serisi için OLED panel üretimine devam edecek.

LG, iPhone için LCD üretmeyecek

LG, sektörde önemli ekran üreticilerinden bir tanesidir. iPhone 12'lerde kullanılan OLED panellerin küçük bir bölümünün de tedarikçisidir. Çarşamba sabah saatlerinde yayınlanan bu yeni rapora göre, şirket artık iOhone SE için LCD yapmayacak ve bunun yerine ise LCD üretimini durdurduğu fabrikaları araç içi ekran üretimi yapmak için kullanacak. 

Apple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladıApple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladı

Birçok kaynaktan elde edilen bilgilere göre iPhone akıllı cihazlar için LCD üretmek artık pek de karlı bir durum değildir. Sonuç olarak ise, LG'nin 2020'nin üçüncü çeyreğinde iPhone için LCD ekran üretimini durduracağının bilgisini vermişti. Yılın dördüncü çeyreğinin sonuna doğru da LG tüm akıllı cep telefonlar için LCD üretimini durdurdu. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 2020 sonbaharında tüm iPhone akıllı cihaz serisini OLED'e taşıdı ve iPhone SE'yi o yıl LCD ile piyasada ter alan tek yeni iPhone yaptı. 

Apple, cihazlarında kullandığı ekranlar için birden fazla tedarikçisi ile çalışıyor. Bunlardan en önemlisi de Samsung. Güney Koreli şirket Apple'ın OLED ekranlarının çoğunu üretiyor, bir kısmının üretimini de LG üretiyor. Şirket geçmişte üçüncü bir ekran üreticisi olarak görev yapan BOE'yi de kullanmayı denedi. Fakat tedarik zincirinden elde edilen rapora göre BOE, Apple'ın beklediği OLED kalitesini de karşılayamadı. 

Çarşamba günü içerisinde yayınlanan rapor, Apple’ın bundan sonra LCD paneller için Sharp ve JDI’a güveneceğini gösteriyor. Apple’ın ProMotion için “LTPO” ekranlara sahip bir sonraki iPhone'u 2021'de kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. LG'nin bu ekranları üretip üretmeyeceği ya da Samsung ve BOE’nin “iPhone 13” ekranlarının tek tedarikçisi olup olmayacağı hala gizemini koruyor.


Epic Games Google'a ve Apple'a dava açtıEpic Games Google'a ve Apple'a dava açtı
Apple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyorApple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyor
Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı

PAYLAŞ