LG, akıllı telefonlarına üç yıl güncelleme sözü verdi - Haberler - indir.com

LG, akıllı telefonlarına üç yıl güncelleme sözü verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-09 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Mobil kısmının kapatılacağını bildiren LG'den konuyla ilgili olarak yeni bir açıklama geldi. Şirket, mobil kısmını kapatacak olsa da bazı akıllı cep telefon modellerine üç yıla kadar Android güncellemeleri sunacak. Geçtiğimiz günler içerisinde şirketin mobil kısmını kapatacağını onaylayan LG, mevcut kullanıcılarını düşünerek satın alındığı yıldan bu yana birinci sınıf akıllı cep telefonları için üç Android işletim sistemi güncellemesine kadar destek sunacağı duyuruldu. 

Bazı LG modeller iki yıl güncelleme alacak

Şirketin yayınladığı bu gönderi ile duyurusu yapılan Güney Koreli teknoloji devi, üç işletim sistemi güncelleme garantisinin 2019 veya daha sonra piyasaya sürülen G serisi, V serisi, Velvet ve Wing akıllı telefonlara uygulanacağını belirtti. Şirket tüm cihazlarının üç işletim sistemi güncellemesi almayacağını LG Stylo ve K serisi gibi 2020 modellerinin iki işletim sistemi güncellemesi alacağının bilgisini verdi. LG, kesin programın Google'ın işletim sistemini dağıtım zaman çizelgesine ve cihaz performansı ve uyumluluğu gibi diğer unsurlara bağlı olacağının bilgisi verildi. 

LG genişleyebilir ekranlı telefonunu iptal etme kararı aldıLG genişleyebilir ekranlı telefonunu iptal etme kararı aldı

LG, mobil kısmını 31 Temmuz tarihi itibariyle kapatacağını dile getirdi. Şirket, ortaklara yönelik sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmek adına ikinci çeyrekte telefon üretimi yapamaya devam edecek. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden LG, altı yıl boyunca yaklaşık olarak 4.5 milyar dolar zarara uğradı. LG, rekabetçi akıllı telefon sektöründen çıkarak diğer sektörlere daha fazla yatırım yapmayı amaçlıyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


LG Wing DxOmark puanı belli olduLG Wing DxOmark puanı belli oldu
LG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladıLG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladı
LG akıllı telefon pazarından çekilebilirLG akıllı telefon pazarından çekilebilir

PAYLAŞ