Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Görücüye Çıktı! - Haberler - indir.com

Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Görücüye Çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-15 17:29:13
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Ford, yeni GT ile dayanıklılık yarışlarına kaldığı yerden devam etmeye hazırlanıyor. Amerikalı otomobil devi, Ford GT modelinin yarış versiyonunu Le Mans 24 saat dayanıklılık yarışında görücüye çıkardı. 

Ford, iki araçlık ekipleriyle 2016 Le Mans yarışları da dahil olmak üzere Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Tudor United Spor Otomobil Şampiyonaları dahil olmak üzere pek çok yarışa katılmayı planlıyor.

GTE sınıfında mücadele edecek karbon şasili Ford GT'nin 3.5 litrelik EcoBoost çift turbo motora sahip olması bekleniyor. Tamamen aerodinami odaklı gövde kitinde büyük arka kanat, çarpıcı bir görünüme sahip difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi yer alıyor.

Multimac tarafından tasarlanan Ford GT yarış otomobilinin testlerinin Kanada'da yapıldığı söylenirken, araçları hangi pilotların süreceği henüz kesinlik kazanmış değil.

1966 ve 1970 yılları arasında arka arkaya 4 şampiyonluk yaşayan Ford'un dönüşü bu zaferlerden tam 50 yıl sonrasına sonrasına tesadüf ediyor. GT yarış otomobilinin resmi tanıtımının ise 30 Ocak 2016'da Daytona 24 Saat yarışında yapılacağı söyleniyor.




Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Tanıtım Videosu


PAYLAŞ