KVKK WhatsApp'tan belge talep etti - Haberler - indir.com

KVKK WhatsApp'tan belge talep etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir, inceleme süreci devam eden WhatsApp'tan bilgi ve belge talep ettiklerini bildirdi.

Geçtiğimiz haftalarda gizlilik sözleşmesi nedeniyle eleştirilen WhatsApp dünyanın gündemi haline gelmişti. Tüm dünya bu sözleştirmeyi eleştirirken yasal merciler de WhatsApp hakkında soruşturma açtı. Yeni gizlilik ilkelerini geçtiğimiz senenin sonunda duyuran WhatsApp, kullanıcılara bu güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bir bildirim göndermişti. Yeni gizlilik sözleşmesine göre WhatsApp hesap bilgileri, mesajlar ve konum bilgileri gibi birçok kişisel verinin Facebook bünyesinde hizmet veren şirketlerle paylaşacaktı. Bunun için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre tanıyan şirket bu sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam edemeyeceklerini belirtmişti. Bu sözleşme WhatsApp’a sadece yasal zorluk getirmekle kalmadı milyonlarca kullanıcı kaybetmesine de neden oldu. WhatsApp’ın yeni kuralları ve bu kuralları kullanıcıları kabul etmeye zorlaması kullanıcıları Telegram ve Signal gibi alternatif uygulamalara yöneltti. Tepkilerin üzerine konuyla ilgili yeni bir karar daha alan şirket, güncellemenin kabulü için verilen süreyi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar ertelediğini açıklamıştı.

WhatsApp hesabı nasıl silinir? Nelere dikkat etmeli?WhatsApp hesabı nasıl silinir? Nelere dikkat etmeli?

WhatsApp soruşturması devam ediyor

Bu kapsamda WhatsApp hakkında inceleme başlatan kurumlardan biri olan Kişisel Verileri Koruma Kurulu, sözleşmenin geçerliliğinin ertelendiği ve sözleşmeyi hali hazırda kabul eden kullanıcıların da uygulamayı etmeyen kullanıcılar gibi kullanmaya devam edebileceklerini açıklamıştı.

WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor

Konu hakkında yeni açıklama yapan Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir şirkete tebligat yapılarak bilgi ve belge talep edildiğini bildirdi. İncelemenin temel ilkeler, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ile açık rızanın unsurları ve açık rızanın hizmet şartına bağlanıp bağlanmaması yönünden gerçekleştirildiğini açıklayan Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Faruk Bilir, 12 Ocak'ta başlatılan incelemenin hala devam ettiğini de belirtti.

 

 


Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi
Adalet Bakanı WhatsApp hakkında açıklama yaptıAdalet Bakanı WhatsApp hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ