Kripto paralar bu hafta rekor kırdı! - Haberler - indir.com

Kripto paralar bu hafta rekor kırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Kripto para piyasasında bir hafta daha geride kaldı. Geride kalan bu yeni gün içerisinde Bitcoin 51 bin doların üzerine çıkarken, piyasa değerine göre ilk olarak 100’de bazı altcoin’ler ise yeni zirve seviyelere çıktı. Cardano (ADA), 12 Eylül’de gerçekleşecek olan Alonzo güncellemesinin etkisi ile beraber perşembe günü 3.10 dolara çıktı. Bu, ADA için yeni bir rekor olarak değerlendirildi. ADA'nın güncelleme günü yaklaştıkça nasıl bir hareketlilik olacağı ise merak edilen konular arasındadır. 

Kısa vadeli olarak hareket eden  yatırımcıların olası bir satış durumu halinde karı atakta olmaları gerekiyor. Bu hafta içerisinde yeni bir rekor fiyata çıkarak sık sık adından söz ettiren bir diğer kripto para da Solana’ydı (SOL). NFT'deki projeleri ile sık sık gündemde adından söz ettiren SOL da cumartesi 150 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak rekora imza attı. Sık sık adından söz ettiren borsalardan FTX’in token’ı FTX Token (FTT), perşembe günü 70 doların üzerine çıktı. FTX, her geçen gün hem işlem hem de kullanıcı sayısı konusunda artış sağlarken diğer bir yandan ise küresel anlamda önemli anlaşmalara imza atarken FTT’de gelen yeni ATH de sürpriz değildir. Axie Infinity (AXS), rekor kırarak ilerleme kat etmeye devam ediyor. Axie Infinity oyununun token’ı AXS, cuma günü yaklaşık olarak 95 dolar ile önceki rekorunu geride bıraktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdiHazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdi

Axie Infinity (AXS) nedir?

                            

Blok zincirleri arasında beraber çalışabilirliği ve küresel ağlar ile zincirler arasında bağlantı kurulmasını sağlamayı düşünen Quant projesinin token’ı QNT, pazar günü hazırlanan rekorla listeye adını yazdırdı. Öyle ki, kripto para cumartesi 186 dolarken bugün içerisinde 298 dolara kadar çıktı ve burası, QNT için yeni bir rekor olarak daha geldi. Teşvik programları, geçtiğimiz hafta içerisinde gündemin önemli maddeleri arasında yer aldı. Fantom da (FTM) duyurduğu 310 milyon dolarlık teşvik programı ile adından söz ettirmeyi başardı. Bu haberlerin etkisi ile beraber FTM'nin fiyat etiketi pazar günü içerisinde 1.27 dolar ile teni bir rekor kırmayı başardı. 

Arweave (AR), salı günü 70 dolar civarına kadar çıktı ve bu etkili çıkış, AR için yeni bir zirve olarak listede yer aldı. AR'nin devamında gelen fiyat hareketi ise yatırımcıları dahi memnun etmedi. Bunun üzerine kripto para, 48 dolara kadar geriledi. Teşvik programı ile sık sık adından söz ettiren diğer kripto para ise Celo (CELO) oldu. Celo; Curve, Sushi ve Aave gibi DeFi’ın önce gelen projelerini de kapsayan 100 milyon dolarlık bir program olarak açıklandı. Bu haber ise, CELO'da hızlı bir fiyat artışı ve rekor durumunu yaşattı. Kriptop para, pazartesi günü 10.95 dolar ile yeni ATH’sini elde etti. Fiyat, daha sonra önemli miktarda geriledi ve pazar günü TSİ 23.48 itibari ile 5.57 dolardan işlem görmeye başladı.


Mastercard, kripto paralar için yeni bir sistem kurduMastercard, kripto paralar için yeni bir sistem kurdu
Mastercard Kripto Paralara Erişimi KolaylaştırıyorMastercard Kripto Paralara Erişimi Kolaylaştırıyor
Merkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurduMerkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurdu

PAYLAŞ