Kredi ile Cep Telefonu Alımlarında Sigorta Zorunluluğu - Haberler - indir.com

Kredi ile Cep Telefonu Alımlarında Sigorta Zorunluluğu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 15:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemizde telefon satın alma kurallarına yenileri eklenmeye devam ediyor. BDDK tarafından yürürlüğe giren yeni bir düzenlemeye göre artık kredi ile akıllı telefon almak isteyenler, kırılma ve çarpmalara karşı güvence olan telefon sigortalarından yaptırmak zorunda olacaklar. Bildiğiniz üzere ülkemizde kredi kartları ile telefon alımı engellenmiş durumda. Bu durum ile beraber cihazlar peşin fiyatına alınamayacak şekilde pahalı olduğu için, yeni bir telefon alınacağı zaman banka kredilerine yönlendiriliyorlar. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ise yeni yapmış olduğu düzenleme sayesinde telefon alımları bir kademe daha zorlaştırılmış oldu.

Telefon Almak İçin Yeni Bir Düzenleme Geldi

Samsung akıllı telefon sektörünün lideri olmakta kararlı!Samsung akıllı telefon sektörünün lideri olmakta kararlı!

BDDK’nın bu düzenlemesine göre kredi kartına taksit seçenekleri sadece GSM operatörlerinde bulunuyor. Akıllı telefon kredilerinde ise vadeler Ocak 2019’dan sonra 6 aydan 12 aya çıkartılmıştı. Bu tarihten itibaren ise 12 taksit seçeneği 3500 TL ve üstü cihazlar için geçerli olacak. Kredi kartına taksit yasağı getirilen elektronik mağazalar, satışlarına devam edebilmek için kullanıcılarını anlaşmaları olan banka şubelerine yönlendiriyorlar. Ancak yeni düzenleme ile beraber akıllı telefon alacak kişiler ihtiyaç kredisinin yanı sıra telefon sigortası yaptırmak zorunda olacak.

GSM Operatörleri 12 taksit seçeneği barındırsalar bile tüketiciler yine de elektronik mağazaları tercih ediyorlar. Online alışveriş ve GSM operatörleri arasında açık ara fiyat farkı olduğu için tüketici daha uygun fiyatlı olanı tercih ediyor. GSM operatörlerinden ise taksitli alışveriş yerine perakende mağazalar üzerinden kredi ile alışveriş tercihini kullanıyorlar. Bu noktada baktığımız zaman GSM operatörlerinden alışveriş son tercih olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Getirilen yeni telefon sigorta zorunluluğu ile beraber tüketicilerin bu duruma nasıl bir tepki göstereceği merak ediliyor. Bakalım yeni dönem ile beraber telefon alma yolunda daha ne gibi zorluklar göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü Kimin Oldu?En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü Kimin Oldu?
Bozulan Akıllı Telefonların İadesini Kolaylaştıracak KararBozulan Akıllı Telefonların İadesini Kolaylaştıracak Karar

PAYLAŞ