Köpekler için stres yaşamayacakları yatak üretildi - Haberler - indir.com

Köpekler için stres yaşamayacakları yatak üretildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 11:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Ford'un geliştirmiş olduğu bir köpek kulübesi sayesinde, köpekler çok daha huzurlu ve stressiz bir şekilde uyuyabilecekler. İşte Ford'un Sessiz Köpek Kulübesi

reeder Sürükleyici Bir Mobil Spor Oyunu Daha Yaptı

Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Görücüye Çıktı!Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Görücüye Çıktı!

Köpekler Uyurken Stress Yaşamayacak

Ford şirketinin geliştirmiş olduğu Sessiz Köpek Kulübesi, köpekler için çok daha huzurlu ve stressiz bir ortam sağlayacak. ABD'li otomobil üreticisi olan Ford tarafından üretilmiş olan bu köpek kulübesi içerisinde Edge SUV'da kullanılan Aktif Gürültü Kontrol Sistemi'ni kullanıyor. Bazı beklenmedik sesler yüzünden evcil hayvanlar uyurken rahatsız olabiliyor. Bu durumlar için tasarlanmış olan Sessiz Köpek Kulübesi, köpeklerin çok daha huzurlu ve stresten uzak bir ortam yaratıyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya bakıldığında köpeklerin bir çoğu havai fişek seslerinden korkuyor. Şu ana kadar davranış sorunları olan beş bin köpeğe ve sahiplerine yardım eden Graeme Hall, en iyi köpek eğitmenleri arasında yer alıyor ve "Köpeklerin Babası" lakabı ile anılıyor. Graeme Hall, "Hayvanların büyük çoğunluğu havai fişek gösterilerinden korkuyor. Köpekler, insanlarla kıyaslandığında dört kat daha uzaktaki sesleri bile duyabiliyorlar. Bu yüzden korkuyorlar." dedi. 

Sessiz Köpek Kulübesi, içerisinde Ford'un Edge SUV ile birlikte sunmuş olduğu Aktif Gürültü Kontrol Sistemi'ni kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde mikrofonlar, kabin içi istenmeye gürültüleri algıladığı zaman, aracın ses sisteminden karşıt ses dalgaları kullanıp, bu seslerin gürültülerini azaltıyor. Bu da çok daha sağlıklı bir ses sistemi sunuyor. Şu anda prototip olarak bulunan Sessiz Köpek Kulübesi, içerisinde bulunan mikrofonlar sayesinde havai fişeklerin sesini algılıyor ve gürültüyü tamamen engelleyebilen karşıt frekanslar yayınlıyor. 


İlgili uygulamalar
Oxford Üniversitesi'nin yapay zekası insanlardan daha iyi dudak okuyor!Oxford Üniversitesi'nin yapay zekası insanlardan daha iyi dudak okuyor!
Stanford Üniversitesi'nden şaşırtıcı çalışma:Herkes trol olabilir!Stanford Üniversitesi'nden şaşırtıcı çalışma:Herkes trol olabilir!
Ford Mustang Shelby GT500 modelinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar kullanılacakFord Mustang Shelby GT500 modelinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar kullanılacak

PAYLAŞ