Konya, kripto parasını üretiyor! - Haberler - indir.com

Konya, kripto parasını üretiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 13:23:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: "Kendi parasını basan ilk belediye olabilir miyiz bilmiyorum" açıklamasında bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ndeki belediye başkanlarının katılım sağladığı oturumda, altı büyükşehir belediye başkanı yapmış oldukları faaliyetleri, hayata geçirmeyi planladıkları projelerini ve hedeflerini anlattı. 

Ünlü kripto para borsası Binance Türk Lirası kabul etmeye başladıÜnlü kripto para borsası Binance Türk Lirası kabul etmeye başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yapmış olduğu konuşmada sosyal yardımların gerçekleştirilebileceği, belediye iştirakindeki şirketlerin alım satım yapabileceklerini ve şirketlerin her türlü alış verişte kullanacakları ve hatta vergilerin dahi tahsil edilebileceği  şehir coin (kripto para) uygulaması üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Belediyelerin ve başkanlarının en önemli görevi olarak "para bulmak" olduğunu dile getiren Altay, açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

Block chain üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Biz acaba bir 'şehir coin' üretebilir miyiz diye çalışıyoruz. Kendi parasını basan ilk belediye olabilir miyiz bilmiyorum. Bu konuda iş birliğine hazırız. Özellikle sosyal yardımlarımızı acaba bununla vererek bir ekosistem oluşturabilir miyiz? Ya da belediye iştirakindeki şirketlerin alım satımlarını bununla yapabilir miyiz diye çalışıyoruz. Belki ileride yasal düzenlemeyle belediyenin aldığı vergileri de eğer bu coinlerle alabilirsek kendi ekosistemimizi oluşturabiliriz.  




Twitter kullanıcıları kripto para birimlerine teşvik edecekTwitter kullanıcıları kripto para birimlerine teşvik edecek

PAYLAŞ