KFC ödemelerini DOGE ile alacak - Haberler - indir.com

KFC ödemelerini DOGE ile alacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Kripto paraların kullanımına olan ilgili arttıkça kripto para ile ödeme alan şirketlerin sayısı da artıyor. Bu şirketler arasında katılan yeni isim KFC oldu.

Son dönemlerde kripto paralara olan ilgili oldukça artmış durumda. Covid-19 pandemisiyle yaşanan nakit para sıkıntısı pek çok kişiyi kripto paralara yöneltti. Bu durum tüm dünyada ki ödeme sistemi bir dönüşüm içerisine soktu. Bu dönüşümün en önemli parçalarından biri de bu para birimiyle ödeme kabul eden şirketlerin artması oluyor.

SSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladıSSD ve HDD ile kripto madencilik dönemi başladı

Kripto para birimleri artık dünyanın pek çok yerinde ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandı. Bunun son örneği de Kanada’dan geldi. Dünyanın en büyük fast food zincirleri arasında yer alan Kentucky Fried Chicken (KFC), Kanada’daki zincirlerinde Dogecoin ile ödeme kabul edeceğini açıkladı.

Ancak KFC’nin ödeme kabul ettiği ilk kripto para biriminin Dogecoin olmadığını da hatırlatmak gerek. KFC daha öncesinde Bitcoin ile satış yapmaya başlamıştı.

Dogecoin, tüm zamanların en yüksek değerine erişti

Bildiğiniz üzere Dogecoin bu hafta önemli bir rekor kırarak çıkış yaptığı günden bu yana en yüksek seviyesini gördü. Dogecoin’in bu yükselişinin arkasında kripto para birimlerine artan ilgi yatıyor. Geçtiğimiz hafta Mark Cuban’ın katıldığı Talk Show’da ünlü sunucu Ellen Degeneres’i Dogecoin ile ödeme kabul etmeye ikna etmeye çalıştı.

Ellen Degeneres ise Cuban’ın tüm çabaları karşısında “bunu yapmaya ilgiliyim ancak DOGE hakkında daha fazla şey öğrenmeliyim” sözleriyle yenır vermişti. Tüm bu medyatik ilgi Dogecoin’in daha da benimsenmesinde etkili oluyor. Başlarda şaka amaçlı piyasaya sürülse de son dönemlerde önemli yatırımcılar kazanan Dogecoin’in özellikle son bir haftada yakaladığı ivme oldukça önemli boyutlarda. Kripto para piyasasında en değerli dördüncü kripto para birimi olmayı başaran Dogecoin her geçen gün daha da değerleniyor. Ayrıca Dogecoin’nin Elon Musk ve Cuban tarafından sıkça desteklenmesi de kripto paraya ilgiyi artıracak gibi görünüyor.

Dogecoin şuanda 0,620 dolardan işlem görüyor.

 


Mali Suçları Araştırma Kurulu, Kripto Para kurallarını açıkladıMali Suçları Araştırma Kurulu, Kripto Para kurallarını açıkladı
Ethereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi olduEthereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi oldu

PAYLAŞ