Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için Instagram bağış butonu geliyor - Haberler - indir.com

Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için Instagram bağış butonu geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-18 14:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook girişim ve kar amacı gütmeyen yardım kuruluşlarının bağış toplayabilmeleri için yeni bir özelliğini duyurdu. Bu yeni özellik kapsamında Instagram, Facebook ve oyun yayınlarında yer alacak olan bağış butonu yer alacak. Facebook’un kendi uygulamasına ve diğer sosyal medya uygulamasına dahil olarak olan üç yeni özellik tanıtıldı. Özellikle kar amacı gütmeyen kuruluşların bağış toplayabilmesine yarayacak olan bu yeni özellik sırayla Instagram bağış düğmesi, Facebook bağış toplama etiketi ile Facebook canlı yayınlarında geniş çaplı bağış toplama özelliği oluyor. Bu yenilikler arasında ise en dikkat çekenin Instagram’a gelecek olan bağış düğmesi oluyor.

Instagram ve Facebook’a Bağış Toplama Özelliği Geliyor

TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!

Kuruluşlar zaten Instagram hikayeler üzerinden bağış toplayabiliyorlar. Ancak bu hikayeler 24 saat sonra siliniyor. Ancak Instagram’ın bu yeni değişikliği ile beraber kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından irtibat numarasına da sahip olan bilgilerinin yanında Instagram profiline bir bağış düğmesi ekleyebilecekler ve işler daha kolay işleyecek. Yayıncılıkta henüz çok eski olmayan Facebook platformu bu noktada geliştirilmeye devam ediliyor. Facebook’un yardım amaçlı olan canlı yayın araçları ise ABD’de bir yıldır bir grup tarafından kullanılabilir durumda. Şimdi ise oyun yayınlarında bağış toplama imkanı daha geniş bir kitleye eriştirilecek.

Bu özellik daha geniş kitlelere erişerek bu noktada yayıncıların bağış hedefi belirlemelerine ve bağış ilerleme çubuğu etkinleştirmelerine gibi özelliklere sahip olunacak. Ayrıca atılan bağış ekranda gözüktüğü zaman diğer izleyicilerinde teşvik olması sağlanacak. Facebook’un bu gibi özellikleri bünyesinde bulunan diğer platformlar için de getirmesi düşünülüyor. Facebook ve Instagram milyonlarca kullanıcıya sahip popüler servisler olduğu için bu bağış özellikleri gibi içeriklerin büyük kuruluşlar için oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım tüm bu yenilik ve içerikleri ne zaman kullanımda olacak göreceğiz.


Facebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdıFacebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdı
Facebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyorFacebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyor

PAYLAŞ