İTÜ Çekirdek Girişimi Adlema'ya TRAngels'dan 1 Milyon TL Yatırım - Haberler - indir.com

İTÜ Çekirdek Girişimi Adlema'ya TRAngels'dan 1 Milyon TL Yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-14 12:45:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Endüstriyel alanda çalışmalar gerçekleştiren İTÜ çekirdek girişimi Adlema, TRAngels'dan 1 Milyon TL yatırım aldı.

Türkiye'de pek çok farklı girişimlerin merkezi olan İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te start verilen Adlema, kısa süre içerisinde sektörde dikkat çekmeyi başardı. Endüstriyel alanda kullanılmak için sızdırmazlık özelliğine yönelik çeşitli yenilikler ve test cihazları geliştirerek sektöre önemli bir katkı sağlayan Adlema, Türkiye pazarının yanı sıra önemli bir ihracat payına da ulaşmayı başardı. 

Big Bang Start-up Challenge’ta finale kaldı 

Yaptığı çalışmalar ve projedeki hedefleri ile her yıl düzenlenen Big Bang Start-up Challenge’ta yer alan Adlema, finale kaldı. Girişim, yapılan son değerlendirmeler ile birlikte TRAngels yatırımı almayı başardı. 1 milyon TL tutarındaki yatırım ile pazardaki hakimiyetini daha da arttıracak ve yeni teknolojiler için Ar-Ge merkezini güçlendirecek olay Adlema, sektörde de ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

“Ülkemize katma değer yaratmayı hedefliyoruz””

Yeni yatırım ve şirketin Geleceğe yönelik hedeflerini açıklayan Adlema Kurucu Ortaklarından Barış Hökevek, “TÜBİTAK onayı ve desteği ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurduğumuz Ar-Ge merkezimiz ve İstanbul’da bulunan satış ve destek ofisimiz ile sızdırmazlık testleri konusunda her zaman öncü ve yenilikçi konumdayız. Türkiye’de bu konuda uzmanlaşarak faaliyet gösteren tek yerli firma olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sızdırmazlık testleri konusunda farklı yöntemler ve uçtan uca çözümlerimizle yerli üreticimizin rekabet gücünün arttırılmasına destek olurken, ihracatımızla da ülkemize katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Alanımızda dünyada söz sahibi olmak amacıyla çıktığımız yolda, yerel ve global pazarlarda fayda sağlayabilecek potansiyele sahip, girişim projelerine yatırım ve danışmanlık yapan TRAngels’ın hayalimize ortak olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi.

2014 yılında faaliyetlerine başlayan TRAngels ise Adlema için yaptığı yeni yatırım ile birlikte toplam yatırımlarını 6 milyon dolara çıkardı. Bugüne kadar destek verilen girişim sayısı ise 40'ı aştı.





PAYLAŞ