İsviçre bankası kripto para desteği verecek - Haberler - indir.com

İsviçre bankası kripto para desteği verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bütün dünyanın en büyük menkul kıymetler yöneticileri arasında bulunan İsviçre’nin bankası UBS Group kripto açılımı yapıyor. Dünyanın en büyük menkul kıymet yöneticileri arasında olan Zürih merkezli İsviçre bankası UBS Group, zengin müşterilerine özel kripto para hizmeti sunmaya başlayacak.

Kripto para borsasına ilgi artarken müşterilerinin bu yöndeki taleplerine yanıt vermeyi hedefleyen banka, daha önce bu hizmeti sunmaya başlayan bazı ABD markalarının izinden gitmeye karar verdi.

Bitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladıBitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladı

Bloomberg’de yayımlanan bir rapora göre UBS, kripto varlıkları müşterilerine sunmak için yeni alternatifler araştırmaya başladı. Bankanın seçenekleri arasında üçüncü şahıs yatırım araçları kullanılarak yatırım yapılmasının da yer aldığı aktarılıyor. Bloomberg’in ulaştığı uzmanlardan biri, şimdilik ayrıntıların özel olduğunu ve detaylar hakkında açıklama yapılmayacağını söyledi. Ama kripto para borsasındaki dalgalanma göz önünde tutulduğunda müşterilerin toplam servetinin çok küçük bir kısmı için planlandığı düşünülüyor.

Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?

Kripto para birimlerine ilginin artması finans kuruluşlarını da bu alanda adım atmaya zorluyor. Goldman Sasch, kripto piyasasına biraz daha derin bir şekilde dahil olmaya karar vererek Bitcoin fiyatına bağlı bir türev olan, teslim edilemeyen vadeli işlemlerle bu alana dahil oldu. Morgan Stanley, varlıkları müşterilere kripto para almalarını sağlayacak üç fona sunmayı planlıyor. Bank of New York Mellon Corp. ise dijital varlıklar için geleneksel bir platform geliştiriyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Citigroup’da kripto hizmetlerine adım atmıştı.

UBS yaptığı açıklamada, sanal paralar alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıklayarak sanal paraların temelini oluşturan teknolojiyle, daha çok ilgilendiklerini belirtti.

Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerine ilginin arttığı dönemlerde UBS’nin bu hizmetin dışında kalması halinde önemli müşterilerini kaybetmesi söz konusu.

Bir başka İsviçre bankası olan Julius Baer Group’un CEO’su Philipp Rickenbacher da geçtiğimiz hafta katıldığı bir konferansta varlık yöneticisinin, müşterilere kripto varlıklarına erişim sağlamak için ortaklarla birlikte çalışmayı düşündüklerini dile getirmişti.

 


Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?
veBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandıveBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandı

PAYLAŞ