İstanbulkart'ınızı Hes koduyla eleştirmek için son tarih 15 Ocak! - Haberler - indir.com

İstanbulkart'ınızı Hes koduyla eleştirmek için son tarih 15 Ocak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 16:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde büyükşehirler için ulaşım kartlarına Hes kodu tanımlanması zorunlu hale getirildi. İstanbulkartlar için HES kodlarının eşleştirilmesi uygulaması 15 Ocak'ta sona eriyor. 

HES kodu eşleştirilmesi yapılmayan İstanbulkart sahipleri 15 Ocak’tan sonra otobüs, metro ve vapurlarda kullanılamayacak.

Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle beklenen özelliklere kavuştuHayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle beklenen özelliklere kavuştu

Hes kodlarının ulaşım kartlarına tanımlanması salgınla mücadelede büyük bir önem taşıyor. Bu sayede virüsün yayılım hızının düşürülmesi hedefleniyor. Hes kodları yüklendikten sonra Sağlık Bakanlığı'nca İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları askıya alınarak, hasta ya da temaslıların toplu taşıma kullanımının önüne geçilecek.

Hed kodu tanımlaması sayesinde izolasyonda olması gerekenler rapolarnacak

Tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerektiği halde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya çalışanlar da İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak.

İBB şehir içi toplu ulaşım faaliyetleri için kullanılan henüz kişiselleştirmemiş durumda olan Anonim İstanbulkartların kişiselleştirilmesine yönelik çalışmalara başlamış bulunuyor. Bu tip İstanbulkart kullanıcılarına, internet ve mobil uygulama ve kısa mesajlarla yönlendirmeler gönderilecek.

HES kodu nedir? Nasıl alınır?

İzmir için İzmirkart’lara Hes kodu tanımlanması için verilen süre 31 Aralık tarihinde dolmuştu. İstanbul'da bugüne dek toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulkart bulunduğu ve sadece yüzde 24’lük bir orana denk gelen 8 milyon 260 bin 87 adedi kişiselleştirildiği biliniyor.

İstanbulkart ile Hes kodu nasıl eşleştirilir?

İstanbulkartınıza Hes kodu yüklemek için öncelikle bu sayfa giriş yapmanız gerekir. "https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/" Ardından sayfada yer alan

"T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında toplu ulaşımda HES kodu paylaşımı talep edilmektedir. İstanbulkart’ınızla HES kodunuzu eşleştirmek için aşağıdaki bilgileri doldurarak Kaydet butonuna tıklayınız."

Ayrıca işlem sırasında destek almak isterseniz Alo 153 hattını da arayabilirsiniz. Eğer hala İstanbulkart'ınızla Hes kodunuzu eşleştirmediyseniz 15 Ocak'tan sonra İstanbul'da toplu taşıma kullanabilmek için bu işlemi en kısa zamanda yapmanızı öneririz.


Hayat Eve Sığar üzerinden seyahatlerde HES kodu uygulaması başlıyorHayat Eve Sığar üzerinden seyahatlerde HES kodu uygulaması başlıyor
Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına yeni özellik: İhbarda BulunHayat Eve Sığar mobil uygulamasına yeni özellik: İhbarda Bulun

PAYLAŞ