iPhone'un sar değeri gittikçe yükseliyor - Haberler - indir.com

iPhone'un sar değeri gittikçe yükseliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-22 11:58:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Sar değeri olarak bilinen “Özgül soğrulma oranı” akıllı telefonların kendi çevresindeki kişilere yaydığı radyasyon demek. Uzun yıllardır bu konuyu sıkça eleştirilenler firmalardan biri olan Apple, iPhone modellerindeki yüksek SAR değeri problemini çözemedi.

Testi Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago şehrinde gerçekleştirildi. Orijinal adı “The Chicago Tribune” olan testin, birçok ünlü akıllı telefonun pek de uğramak istediği bir yer değil. Testin sonucu, birçok akıllı telefonun gereğinden fazla radyofrekans radyasyon taşıdığını ortaya çıkardı.

Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!

Apple iPhone SAR değeri hakkında neler söyledi?

Testin sonuçlara göre güvenli olarak görülen görülen modeller radyofrekans radyasyon sınırlarını aşıyor. Apple'ın iphone 7 modeli hakkında federal kanun koyuculara farklı ifadelerde bulunduğunu ima ediyor. iPhone modelleri teste göre güvenli olarak görülen radyofrekans radyasyon sınırlarını aşıyor. Bunlarla birlikte The Chicago Tribune, iPhone 7’nin yasal güvenlik sınırının önerdiği SAR değerinden iki kat daha fazla radyasyon yaydığını iddia etti. Kurum test koşulları ile ilgili sınırlı olduğunu kabul etmesine rağmen testlerin nasıl yürüttüğü konusunda oldukça şeffaf davranıyor.

Bu bağlamda testin nasıl yapıldığını açıklayan ekip, yapılan analize dair şöyle bir yazılı açıklama yaptı: “Standart test: Telefonlar, Federal İletişim Kurulu (FCC) kurallarına ve yönergelerine uygun olarak test edildi. Radyasyona maruz kalma durumu, simüle edilen bir vücut ile iki mesafeden ölçüldü.” “Yetkililer, kendi denemeleri adına bir mesafe (5 milimetre / 10 milimetre / 15 milimetre) seçtiler. İkinci seçim ise 2 milimetreden gerçekleştirilen bir “cep sınaması” testi ile alakalı. “Değiştirilmiş test: Apple ile Motorola’nın telefonları, ulaştığımız sonuçları yayımladıktan sonra bize bilgi veren bu iki firmanın (Apple ve Motorola) ricası üzerine tekrar test edildi. Bu testlerde telefonların gücünü azaltmak için tasarlanmış sensörleri harekete geçirmek adına kritik yöntemler vardı.” “Yeni alınan iki telefon da değiştirilmiş olan testlere tabi tutuldu. Son olarak, bir ön testte yüksek SAR değerine sahip olduğunu tespit ettiğimiz bir iPhone 7 cihazı yüzünden asıl testleri birkaç iPhone 7 modeli ile yaptık.”

Firma bu olayların ardından kendi cihazlarını  kanun koyucular tarafından belirlenen kurallara uygun olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada oldukça emin gözüken firma, “iPhone 7 de dahil tüm iPhone modelleri, FCC ve iPhone’un satıldığı diğer tüm ülkeler tarafından eksiksiz bir şekilde onaylanan cihazlardır. Dikkatli bir incelemeden ve test edilen doğrulanmasından sonra radyasyona maruz kalma yönergelerine ve limitlerine dayanarak tüm standartları karşıladığımızı tasdikledik.”


Apple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktıApple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktı
Yeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attıYeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attı

PAYLAŞ