iPhone üreticisi Foxconn, Mart ayının sonunda normal üretim kapasitesine dönebilecek! - Haberler - indir.com

iPhone üreticisi Foxconn, Mart ayının sonunda normal üretim kapasitesine dönebilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın önemli iPhone üretim iş ortaklarından birisi olan Çinli şirket Foxconn, üretim sürecine yönelik önemli yeni bilgiler paylaştı. Buna göre Apple için bir süre daha iPhone üretiminin sorunsuz bir şekilde devam edilebilecek olduğunu açıkladı. Apple’ın en büyük üretim merkezlerinden birisi olan Foxconn, Mart ayının sonuna kadar Çin’deki üretimlerin normal bir süreçle devam edeceğini açıkladı. Diğer yandan iPhone üretimi ile alakalı bir sorun yaşamamak için mevsimlik işçilerin önemli bir bölümünü ise yeniden işe aldı.

Apple’a Foxconn’dan müjdeli haber geldi

iPhone X güvenli moda nasıl alınır?iPhone X güvenli moda nasıl alınır?

Apple’ın sadece üretim değil yedek parça temini için de büyük tedarikçileri arasında yer alan Foxconn, Corona virüs olayları sebebiyle üretim tarafındaki çeşitli zorluklar karşısına çıkıyordu. Söz konusu bu sorunlar ile beraber ise üretimler gerilemişti. Çin hükümetinin yaptığı kısıtlama ve zorunlu tatillerin uzatılmasından ötürü genel anlamda üretim aksamaya uğramıştı. Ancak yaşanan gelişmeler ve gelen yeni bilgiler ile beraber en az 1 ay daha üretimlerde iyileştirmelerin olacağı ifade ediliyor. Foxconn, iPhone üretimi noktasında önemli bir isim olsa da, sektör için de kritik bir konumu bulunuyor.

Elektronik tedariği noktasında birçok çeşitli ürün için de üretim yapan Çinli şirket, herhangi bir sorun yaşaması elektronik sektörünü doğrudan etkiliyor. Benzer durumlar diğer şirketler için de geçerli olurken, bu sebeple şirketler birden fazla tedarikçi şirket ile anlaşıyorlar. Şu sıralarda ise Corona virüsünden ötürü tedarikler aksamaya devam ediyor.


2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy
Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!

PAYLAŞ