iPhone Cihazınızda Silinen Mesajları Geri Getirmek - Haberler - indir.com

iPhone Cihazınızda Silinen Mesajları Geri Getirmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 09:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Zaman zaman iPhone cihazınızdan sildiğiniz mesajları geri getirmek isteyebilirsiniz. Bunun için iCloud hesabınızdan yedekleme işlemlerini aktif hale getirmiş olmanız gerekiyor. iCloud hesabınızın yedekleme özelliğini aktif hale getirdiyseniz, iPhone akıllı cihazınızda bulunan mesajları geri yükleyebilirsiniz fakat bu sandığınız kadar kolay olmayacaktır. Mesajları geri getirmek için telefonunuzu sıfırlamanız ve ardından yedekten geri yüklemeniz gerekiyor. Bu en çok tercih edilen çözüm olarak görülüyor.

iPhone'da Silinen Mesajları Geri Yüklemek

iCloud Üzerinden Silinen Mesajları Geri Yüklemek

iCloud üzerinden silinen mesajları geri yüklemek isterseniz ilk olarak akıllı cihazınızdan Ayarlar - Genel - Sıfırlar işlemlerini yapın. Mesajları akıllı cihazınızdan silmeden önce oluşturduğunuz bir yedekleme işlemini geri yüklemeniz gerekiyor. Daha önce herhangi bir yedekleme işlemi yaptıysanız diğer verileri kaybetmenize neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için ilk olarak en son güncelleme yaptığınız tarihi kontrol edin. Bunun için ilk olarak ayarlar bölümüne gidin ve ana sayfanın üst kısmında yer alan isminizin üzerine dokunun. Buradan iCloud Yedekleme seçeneğine gidin. Ardından ise iCloud Yedekleme seçeneğine dokunun ve Şimdi Yedekle seçeneğinin altında yer alan en son yedekleme zamanını göreceksiniz. 

Neyse ki önce en son ne zaman yedeklendiğinizi kontrol edebilirsiniz. Ayarlar'a gidin, ardından ekranın üstündeki adınıza dokunun. Buradan, iCloud Yedekleme'ye gidin. iCloud Yedekleme başlığına dokunun. Burada, Şimdi Yedekle butonunun altında, telefonun buluta en son ne zaman yedeklendiğini göreceksiniz.

iTunes Yedekleri

iTunes üzerinden yapılan yedekleme işlemlerindeki ögeleri geri yüklemek oldukça kolaydır. Fakat buna rağmen çoğu kişi artık manüel olarak iTunes üzerinden herhangi bir yedekleme işlemi yapmıyor. Fakat siz halen iTunes hesabınız ile yedekleme yapıyorsanız bu yolla da silinen mesajlarınızı geri yükleyebilirsiniz. iTunes üzerinden geri yükleme işlemlerinizi gerçekleştirmek için iPhone akıllı cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın, bağladıktan sonra bilgisayarın ekranında iTunes hesabınız otomatik olarak başlatılacaktır. Bu işlemlerin ardından bir süre sonra iPhone modelli akıllı cihazınızın ekranının sol kısmında bir menü açıldığını göreceksiniz. Menünün Ayarlar sekmesine geçiş yapın ve Özet kısmına tıklayın. Yedekleme özelliğini etkinleştirdiğiniz taktirde ana ekran kısmında Yedekler sekmesi içerisinde Yedeklemeyi Geri Yükle seçeneği ile karşı karşıya geleceksiniz. 

Operatörünüze başvurun

iPhone akıllı cihazınızda silinen mesajları geri yüklemenin bir diğer yöntemi ise operatörörünüze başvurmaktır. Bu diğer yöntemlere göre çok daha zorlu bir süreçtir. Bazen operatörler kısa süre önce gönderilen ve hatta alınan mesajları yedekler. Bu iMessenger gibi programlarda kullanılacak bir işlem değildir fakat MMS ya da SMS mesajları için kullanılabilecek bir durumdur. Eğer farklı bir çözüm bulamıyorsanız tercih edebilirsiniz. 

Üçüncü parti uygulamaları kullanmak

Akıllı cihazınızdan silinen mesajları kurtarmak için üçüncü parti uygulamalardan da faydalanabilirsiniz. Akıllı cihazınızda herhangi bir yedekleme işlemi yapmadıysanız geri yükleme seçenekleriniz git gide daralıyor demektir. Akıllı cihazlarınızdan sildiğiniz mesajları geri yüklemek için birçok uygulama vardır fakat hepsi işe yaramayacaktır. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ