iPhone bildirim ekranı reklam içeriklerini de gösterecek - Haberler - indir.com

iPhone bildirim ekranı reklam içeriklerini de gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 09:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

iOS ve Android ekosistemlerinde çeşitli farklar bulunuyor. Başlıca olarak App Store ve Google Play Store arasındaki en önemli fark uygulamaların onaydan geçmesi süreci oluyor. Zarar verme potansiyeline sahip uygulamaların mağazada yayınlanma şansı neredeyse sıfır oluyor. Bu sebeple geliştiricilerin çok dikkatli davranması gerekiyor. Şimdi ise söz konusu uygulamalar hakkında Apple cephesinden ilginç bir hamle geldi. App Store yönergelerinde güncellemeye giden şirket, geliştiricilerin reklam içeren bildirimler göndermesine izin verdi. Artık bildirim ekranınızda reklam içerikli uyarılar görebileceksiniz.

iPhone bildirim ekranında reklam gözükecek

Apple iOS ve iPados 13.4'ün dördüncü beta sürümünü yayınladı!Apple iOS ve iPados 13.4'ün dördüncü beta sürümünü yayınladı!

Teknoloji devinin bu noktadaki ana şartı olarak ise geliştiricilerin bu reklamları devre dışı bırakma seçeneği sunması oluyor. Apple bu kapsamda 30 Nisan tarihinden itibaren bu söz konusu özelliği zorunlu hale getiriyor. Bu tarihten sonra geliştirilen tüm uygulamaların iOS 13 SDK kullanılarak oluşturulması gerekiyor. Bu sayede uygulamalar ARKit 3, karanlık mod ve Core ML3 gibi yeniliklere sahip olabilecek. Ayrıca Google ve Facebook ile oturum açma imkanı sunan uygulamaların seçeneklerden Apple kimliğini de eklemesi zorunlu hale getiriliyor. Geliştiricilerin uygulamalarına bu desteği dahil etmesi için gerekli API’ler yayınlanmış durumda.

Diğer yandan arkadaşlık ve falcılık gibi uygulamaların daha sıkı bir inceleme sürecinden geçeceği belirtiliyor. Yüksek kalite deneyim sunmayan uygulamalar mağazadan kaldırılacak. Apple, bu hamlesi ile beraber App Store denetimlerini daha da sıklaştırmış oldu. Şirket bu sayede zararlı uygulamaları en aza indirmeyi hedefliyor.


Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!Apple “mini-LED” dönemini başlatıyor!
Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacakApple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak

PAYLAŞ