iPhone 12 kutu içeriğinde şarj adaptörü ve kulaklık yer almayacak - Haberler - indir.com

iPhone 12 kutu içeriğinde şarj adaptörü ve kulaklık yer almayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 01:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bugün Apple lansmanı kapsamında, HomePod Mini ve yeni iPhone modellerinin tanıtımı gerçekleşti. Şirket tarafından yeni akıllı cep telefonların duyurulmasıyla beraber cihazların kutu içeriği hakkında da bilgi verildi. Daha önce konu hakkında ortaya çıkan söylentiler doğru çıktı ve iPhone 12'nin kutu içeriği şarj adaptörü ve kulaklık içermiyor. 

iPhone 12 kutu içeriğinden şarj adaptörü ve kulaklık kaldırıldı

Apple tarafından gerçekleştirilen lansman öncesinde, geçtiğimiz ay, yeni iPhone modellerinin kutu içerisinde şarj adaptörünün ve EarPods kulaklığın yer almayacağı iddia edilmişti Bu iddialar lansmanda verilen bilgiler doğrultusunda netlik kazandı ve Apple, resmi olarak bu iki ürünün kutu içeriğinde yer almayacağını açıkladı. Apple, iPhone 12 kutu içeriği şarj adaptörü ve kulaklık içermeme sebebini ise plastik kullanımını azaltmak olarak açıkladı. Etkinlik içerisinde de geri dönüşümden oldukça fazla bahseden Apple, yeni iPhone modellerinin kutularındaki bu değişiklik için de çevre vurgusu yaptı.

iPhone 12 daha dar çentikle karşımıza çıkacakiPhone 12 daha dar çentikle karşımıza çıkacak

Fakat bu durum tüketicileri, işin mali tarafı düşünüldüğünde üzecek gibi gözüküyor. Daha önceden de iPhone kullanıcısı olan kişilerin yeni modele geçtiğinde bu sorunu yaşamayacağını söylemek mümkün. Fakat ilk kez iPhone alacak olan kullanıcıların, şarj adaptörü almak istediklerinde 5W güç adaptörü için 179 TL, 20W güç adaptörü için 199 TL, 30W güç adaptörü için ise 459 TL ödemeleri gerekecek. Lightning konnektörlü EarPods almak istendiğinde ise ödenmesi gereken tutar 200 TL oluyor. Teknik özellikleri ve tasarımsal bilgileri netlik kazanan iPhone 12 serisi bu özelliği ile kullanıcıları üzebilir. 


Apple, iPhone 12 serisi için 5G’yi seçtiApple, iPhone 12 serisi için 5G’yi seçti
iPhone 12 tanıtılmadan, kablosuz şarj cihazı duyurulduiPhone 12 tanıtılmadan, kablosuz şarj cihazı duyuruldu
20:00'da iPhone 12 canlı yayını başlıyor!20:00'da iPhone 12 canlı yayını başlıyor!

PAYLAŞ