iPhone 11 yasal limitin iki katı radyasyon yayıyor! - Haberler - indir.com

iPhone 11 yasal limitin iki katı radyasyon yayıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Penumbra Brands adlı şirket, iPhone 11 Pro adlı akıllı cihazın açıklanandan çok daha fazla radyasyon yaydığını dile getirdi. Konu ile ilgili çeşitli testler yapan şirket, söz konusu bu testi özel bir laboratuvarda gerçekleştirdiğini ve iPhone 11 Pro'nun yasal limitin çok daha üstünde radyasyon yaydığını dile getirdi. Akıllı cep telefonlar uzun bir süredir hayatımızın vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Kullanıcılar, önemli olarak değerlendirilecek kadar uzun bir kısmını akıllı cep telefonlarında geçiriyor. Hayatımızın vazgeçilmezlerinden akıllı telefonlar, tüketicinin hayatını birçok noktada kolaylaştırıyor olsa da sürekli olarak kullanıcılara görünmez zararlar verebiliyor. Bu da cihazların sürekli radyasyon yayıyor olmasıdır. 

Akıllı cep telefonların yaydığı radyasyonun değeri, piyasaya sürülmeden önce yetkili kişiler tarafından test edilerek ne düzeyde olduğu tespit ediliyor. Radyasyon konusunda yasal bir sınır vardır. Bu yasal sınırın altında radyasyona sahip olan cep telefonlar, gerekli sertifikaları alırken sınırın üstünde bulunan cihazlar resmi sertifika alamıyorlar. Peki iPhone 11 Pro adlı akıllı cihazların radyon testleri sonucu nedir?

iPhone ile gece fotoğrafı nasıl çekilir?iPhone ile gece fotoğrafı nasıl çekilir?

iPhone 11 Pro'nun son bağımsız radyasyon testi, "Penumbra Brands" adlı bir şirket tarafından gerçekleştirildi. Özel bir RF pozlama laboratuvarında yapılan bu testlerde iPhone 11 Pro, test amaçlı olarak bir mankenin 5 mm uzağına yerleştirildi. 5 mm uzaklığını cihazınızı cebinize koymak gibi düşünebilirsiniz. iPhone 11 Pro ile ilgili yapılan bu testlerin sonucu gerçekten de düşündürücüdür. Çünkü Penumbra Brands tarafından yapılan testlerin sonucu iPhone 11 Pro, yasal limitten iki kat daha fazla radyasyon yaydığını gösteriyor. 

iPhone 11 Pro'nun radyasyon sonuçları düşündürüyor

Penumbra Brands aracılığı ile yapılan açıklamalara göre tüketiciler, iPhone 11 Pro'yu tercih ettiklerinde endişelenmeliler. Burada değinilmesi gereken bir nokta da Penumbra Brands, akıllı telefonlar için özel kılıflar da üretiyor. Bu özel kılıflar iddialara göre çevreye yayılan radyasyonun miktarını en aza indiriyor. Yapılan araştırmalara bu açıdan baktığımızda, Penumbra Brands'ın sonuçları büyük bir tartışmaya konu oldu. Burada karşılıklı olarak eleştiriler söz konusu. Şöyle ki Penumbra Brands tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda iPhone 11 Pro'nun kullanılması halinde kullanıcıların daha fazla radyasyona maruz kalması durumu olacak. Fakat bu iddiaları ortaya atan şirket tarafından geliştirilen bir kılıf ile beraber bu radyasyon oranı aza indiriliyor. Bu da kafaların karışmasına neden oluyor. 

Bu konu da direk olarak Penumbra Brands'ın yaptığı testin yalan olduğunu ve tüketicileri kandırmak için yapıldığını söylemek pek de doğru olmaz. Çünkü gerçekten de iPhone 11 Pro'nun yasal düzeyin üzerinde radyasyon yaydığı söylenen durumlar arasındadır. Geliştirici şirket Apple, yetkili kurumlara göndermiş olduğu iPhone 11 Pro'yu düşük radyasyonlu üretmiş olabilir. Yani bu durumda şirketin piyasaya sürdüğü telefonlar yüksek radyasyon yayıyor olabilir. Geçtiğimiz yıllarda iPhone 7 ile ilgili de bu şekilde bir durum yaşanmıştı ve sorunun karşılığında olaya el atan Federal İletişim Kurulu, iddiaları ortaya atan Chicago Tribune şirketini yalanlamıştı. 

 


iPhone 11 ailesinin ön kamera performansı DxOMark'ta ortaya çıktıiPhone 11 ailesinin ön kamera performansı DxOMark'ta ortaya çıktı
Apple iPhone üretim sayısıyla rekor kıracakApple iPhone üretim sayısıyla rekor kıracak
Apple iPhone 12 mini'yi piyasaya sürebilirApple iPhone 12 mini'yi piyasaya sürebilir

PAYLAŞ