iPhone 11 ve 11 Pro’ların RAM ve pil kapasiteleri kesinleşti - Haberler - indir.com

iPhone 11 ve 11 Pro’ların RAM ve pil kapasiteleri kesinleşti

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 16:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Apple 10 Eylül’de yeni iPhone’ları tanıtmıştı. Ancak hatırlarsanız şirket tanıtımda yeni iPhone’ların  sahip olduğu RAM kapasitesine değinmemişti. Ardından 13 Eylül’de iPhone cihazların RAM’lerini gösteren bir tablo paylaşmıştı. Ancak yapılan testler sonucunda Apple’ın iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için belirttiği RAM kapasitesini kullanmadığı iddiası gündeme gelmişti. Günlerdir süren o tartışmanın sonucunda yeni iPhone’ların batarya kapasitesi ve RAM destekleri belli oldu.

Ancak Apple’ın lansmanından uzun bir süre önce OneLekas, yeni iPhone’ların RAM ve pil kapasitelerini sızdırmıştı. Sızıntılara göre Apple yüksek RAM desteğine sahip cihazlarla pazara iddialı bir giriş yapacaktı. Hatta yeni iPhone’ların uygun fiyatları da kullanıcıları özellikleri düşünüldüğünde epey şaşırtmıştı.

Apple Deep Fusion mobil fotoğrafçılık için yeni bir dönemi başlatıyorApple Deep Fusion mobil fotoğrafçılık için yeni bir dönemi başlatıyor

iPhone pil ömrü ve RAM kapasitesi kullanıcıları üzdü

iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max’i Türkiye’ye yurt dışından getirmek ne kadar uygun?

Hatırlarsanız bir hafta öncesinde Apple’ın iPhone 11’in 4 GB RAM’e, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’ın ise 6 GB RAM’e sahip olduğunu götseren bir tablo yayınlanmıştı. Ancak cihazlar tanıtıldıktan sonra Geekbench testinden geçmiş ve 6 GB RAM’lerin kullanılmadığı ortaya çıkmıştı. AnTuTu testleriyle de onaylanan bu sonuç doğrultusunda Apple’ın tüm iPhone 11 ailesinde 4 GB RAM kullanmayı tercih ettiğini öğrenmiştik. Çin merkezli TENAA kayıtlarına göre yeni iPhone’ların RAM ve pil kapasiteleri net bir şekilde ortaya çıktı. İşte iPhone’ların RAM ve pil kapasiteleri;

  • iPhone 11 4 GB RAM ve 3.110 mAh’lık pil kapasitesine,
  • iPhone 11 Pro 4 GB RAM ve 3.046 mAh’lık pil kapasitesine,
  • iPhone 11 Pro Max 4 GB RAM ve 3.969 mAh’lık pil kapasitesine sahip.

Apple’ın bir süredir iPhone’ların RAM ve pil kapasiteleri hakkında bilgi yayınlamadığını ve bu bilgileri sitesine koymaktan çekindiğini biliyoruz. TENAA raporuna göre Apple’ın kullanmayı tercih ettiği pil ve RAM kapasitelerini değerlendirecek olursak, bu rakamların şuanda piyasada olan Android cihazların çok altında kaldığını söyleyebiliriz. Ancak giriş seviyesi bir akıllı telefonla yan yana getirilebilecek olan Apple donanım özellikleri açısından pazardaki rakiplerinin gerisinde kalıyor.

Apple’ın en azından Pro modellerinde 6 GB’lık bir RAM kullanması rakiplerine karşı elini daha güçlü ir duruma getirebilirdi. Bunun yanı sıra kullanıcı ihtiyaçlarının da günden güne arttığını düşünürsek, yüksek bir RAM kapasitesi kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte iPhone 11 ve Pro modelleri arasındaki fiyat performans dengesini de sağlardı. Yine de iPhone 11 Pro Max’da Apple’ın neredeyse 4.000 mAh’lık bir pilden yararlanması sevindirici bir gelişme. Yapılan testlerde de iPhone 11 Pro Max’ın daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olduğunu görüyoruz ki buda pil ömrüne önem veren kullanıcıların Pro Max modeline yönelmesinin daha doğru olduğunu gözler önüne seriyor.

iPhone 11 ailesi kamerasıyla rakiplerini geride bıraktı!

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’ların kameraları bekleneni verebildi mi?

Bunun yanı sıra Apple’ı yeni iPhone 11 ailesinde kamera özellikleriyle de öne çıktığının altını çizelim. Yüksek çözünürlükte çektiği fotoğraflarla testlerde oldukça etkileyici bir sonuç çıkaran yeni iPhone 11 ailesi, Pixel 3 ve Galaxy Note 10’la kıyaslandığında daha dengeli fotoğraflar sunarak kullanıcıları detay konusunda sevindiriyor. Düşük ışık çekimlerinde de iddialı bir sonuç sergileyen iPhone 11, gece modunda bile yüksek ışıkta yakaladığı detayları yakalayabilme özelliğiyle pazardaki rakiplerinin önüne geçerek Pixel 3’ü dahi gerisinde bıraktı. Apple’ın yeni iPhone 11 ailesinde kullandığı “Deep Fusion” modu henüz denenemese de, bu modun akıllı telefon kameralarında çıtayı oldukça yükseğe çıkaracağı da bir gerçek.


Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!
iPhone 11 satışları tahminlerden farklı ilerliyoriPhone 11 satışları tahminlerden farklı ilerliyor

PAYLAŞ