iOS cihazlarda ekran kontrastı ve şeffaflığı nasıl arttırılır? - Haberler - indir.com

iOS cihazlarda ekran kontrastı ve şeffaflığı nasıl arttırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPhone ve iPad akıllı cihazlarınızda bazı şeffaf seçeneklerin daha keskin şekilde gözükmesini sağlamak istiyorsanız bunun için ayarlar sekmesinden faydalanabilirsiniz. iOS işletim sistemli akıllı cihazınızın ekran kontrastını artırarak ve buna ek olarak şeffaflığı azaltarak ana ekranda uygulamalar arasında gezinde sırasında düğme hareketlerinin belirginliğini daha da azaltabilirsiniz. Bu işlemler cihazın ekranını daha net olmasını ve aynı zamanda göz yoran hareketlerin ekranda gözükmesini sağlar. iOS akıllı cihazlarda ekran kontrastını artırma ve şeffaflığı azaltma işlemi için yazımızın devamından faydalanabilirsiniz. 

Ekran kontrastını artırma ve şeffaflığı azaltma

iOS akıllı cihazlarda ekran kontrastını artırmak için ilk olarak akıllı cihazınızın Ayarlar bölümüne gidin ve buradaki seçenekler arasından Erişilebilirlik seçeneğine dokunun. Erişilebilirlik seçeneğinin içinde yer alan Ekran ve Metin seçeneğine dokunun Kontrastı Artır seçeneğine aktif hale getirin. Cihazınızda hareketi azaltmak için ise Ayarlar - Erişilebilirlik adımını takip edin. Erişilebilirlik ekranındaki Hareket başlığına dokunarak Hareketi Azalt seçeneğini aktif hale getirin. Böylece uygulama simgelerinizin arkasında arkaplanınızın hareket etmediğini göreceksiniz.

WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyorWhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor

Son aşamada ise akıllı cihazınızın şeffaflığını azaltmak için akıllı cihazınızın Erişilebilirlik seçeneği açın. Ardından Ekran ve Metin Boyutu'na giderek Saydamlığı Azalt seçeneğini aktif hale getirin. Bu işlemleri uygulayarak cihazınızdaki seçeneklerin daha net olmasını ve düğme eylemlerinin belirginliğinin azalmasını sağlayabiliriz. Akıllı cihazınız ile ilgili ayarlamaları yapmak için kendi tercihlerinizi gözden geçirin. Akıllı cihazınızı özelleştirmek ve ayarlar kısmında yer alan verileri değerlendirmek için sunulan içerikleri değerlendirmeniz gerekiyor. 

 


iOS 13.5'in bazı özellikleri uygulama erişimini engelliyoriOS 13.5'in bazı özellikleri uygulama erişimini engelliyor
HBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunulduHBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunuldu
iOS 13.5.1 güncellemesi yayımlandıiOS 13.5.1 güncellemesi yayımlandı

PAYLAŞ