iOS 13.5'in bazı özellikleri uygulama erişimini engelliyor - Haberler - indir.com

iOS 13.5'in bazı özellikleri uygulama erişimini engelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın yaklaşık iki gün önce iOS cihazları için yayınlamış olduğu yeni iOS 13.5 güncellemesini yükleyen kullanıcılar tarafından bazı uygulamalara erişim sorunu olduğu problemleri ortaya çıkmaya başladı. Öyle işletim sistemi, kullanıcıların karşısına bir hata gösteriyordu. ABD’li teknoloji devi Apple’ın bir süredir Beta aşamasında bulunan ve iki gün önce yayınlanan iOS işletim sisteminin 13.5 sürümü ile beraber cihazlara çok fazla özellik dahil olmadı. Ancak şu sıralarda bulunduğumuz karantina dönemine yönelik önemli detaylar yer aldı.

Fakat güncellemeyi iPhone cihazına kuran bazı kullanıcılar telefonlarını normal bir şekilde kullanmayı sürdürürken, ciddi problemler ile karşılaştılar. Öyle ki iOS işletim sistemi, kullanıcıların bazı uygulamaları açmasına izin vermedi. Açılmaya söz konusu uygulamalar arasında ise YouTube ve WhatsApp gibi büyük uygulamalar da bulunuyor.

iOS 13.5 için geri sayım başladıiOS 13.5 için geri sayım başladı

Yeni iOS ile uygulamalara erişim sağlanamıyor

iOS tarafından engellenen söz konusu bir uygulamayı açmak isteyen kullanıcılar için “Bu uygulama artık sizinle paylaşılmamaktadır. Kullanmak için uygulamayı App Store’dan satın almalısınız” şeklinde bir hata çıkıyor. Kullanıcılar ise uygulamanın App Store sayfasına giderek “İptal” diyerek ancak hatadan kurtulabiliyorlardı. Kullanıcıların karşılaştığı bu can sıkıcı hatanın kaynağı henüz belli olmazken, konu hakkında çeşitli tahminler bulunuyor. App Store’un iCloud Aile Paylaşımı ile yaşamış olduğu bir sorundan kaynaklandığı düşünülüyor. Hata henüz Apple’ın sistem durumu servisinde de yer almadı.

Twitter ve çeşitli paylaşım platformlarında söz konusu sorun hakkında tartışmaya devam eden kullanıcıların, sorunun uygulamayı silip tekrar yükleyerek çözdüklerini ifade ediyorlar. Fakat WhatsApp uygulamasına erişim sağlayamayan kullanıcılar ise yedeklemelerden ötürü WhatsApp uygulamasını silemiyorlar. Apple’dan söz konusu hata hakkında henüz bir açıklama gelmezken, yakın zamanda yayınlanacak olan yeni bir yama ile söz konusu bu uygulama hatalarının giderilmesi bekleniyor.


iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı!iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı!
WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyorWhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor

PAYLAŞ