iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı! - Haberler - indir.com

iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple'da yazılım geliştirme süreci her zamankinden daha da hareketli geçti. Apple, 24 Mart günü iOS 13.4 ile gündem de adından söz ettirmişti. iOS 13.4.5 güncellemesi test edilirken, corona virüs salgını nedeniyle SDK değişikliğine gidildi ve iOS 13.5 sürümüne geçiş yapıldı. Böylelikle nihayet final sürümü yayınlanmış oldu. Pazartesi günü yayınlanan Golden Master - GM sürümünde kullanıcılara sunulan yeniliklerin tamamı, final sürümünde yani bu güncelleme ile beraber de kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı

Salgından korunmak adına yüzüne maske takan kişilerin Face ID ile yaşadığı sorun bu güncelleme ile beraber ortadan kaldırılıyor. Yeni güncelleme ile yapılan değişiklikler sayesinde telefon, taktığınız maskeyi anlıyor ve doğrudan kullanıcıları şifre ekranına yönlendiriyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda corona virüs salgını ile mücadele kapsamında Apple ve Google'ın ortak bir çalışması sonucunda geliştirilen Maruz Kalma Bildirimi API'sı kullanıma sunuluyor. Halk sağlığı yetkililerinin erişim sağlayabileceği API aracılığıyla corona virüs testi pozitif olarak bir kişinin teması sağladığı kişilerin tespiti çok daha kolay hale geliyor. Bu özellikten faydalanmak için elbette ki, virüse yakalanan kişinin ve temas kurduğu kişinin bu özelliği aktif hale getirmiş olması gerekiyor. 

iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyoriOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor

Özelliğin çalışma mantığı ise şu şekilde; söz konusu bu özelliği akıllı cihazlarda aktif hale getiren iki kişi bir araya geldiğinde bu kişilerin telefonları Bluetooth üzerinden iletişim kuruyor. Anonim bir şekilde kayıt tutuluyor. Bu kişilerin birinde corona virüs tespit edilmesi halinde cihazdan alınan veriler bir sunucuya yükleniyor ve şifrelenmiş olan verilerin çözülmesiyle yakın zaman içerisinde temas kurduğu kişilere bildirim gönderiliyor. FaceTimes görüşmelerin artık konuşan kişilerin yer aldığı karenin ekranda büyümesinin önüne geçiliyor. Bunu Ayarlar menüsünden kapatmanıza ve tüm görüşme boyunca herkesin aynı büyüklükte görünmesine imkan tanınıyor. iOS 13.5 güncellemesini yüklediniz mi?


iOS 13.5 Beta 4 çıktıiOS 13.5 Beta 4 çıktı
iOS 13.5 için geri sayım başladıiOS 13.5 için geri sayım başladı

PAYLAŞ