iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor - Haberler - indir.com

iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Apple, iOS 13.5 ile beraber çok önemli bir Face ID yeniliğini cihazlarına sunmaya hazırlanıyor. Özellikle yaşanan korona virüs salgınından ötürü kullanıcıların maske kullanımlarında patlama yaşandı. Herkesin şu sıralarda maske takma zorunluluğu olduğundan ötürü Appel’ın yeni nesil akıllı telefonlarında yer alan Face ID yüz tanıma teknolojileri çalışmada zorluk yaşıyorlar. Ayarlarda maskeli bir şekilde bu sistemi çalıştırma yolu bulunsa da, bu durumda daha az güvenli olduğu için tercih edilmiyor. Ancak Apple, iOS 13.5 ile beraber bu probleme bir çözüm getiriyor. Normalde yüz tanınmadığı için kullanıcılar parola ile telefonlarını açıyorlar. Ancak bu parola ekrana biraz geç geliyor. Söylenene göre sistem maske taktığınızı anlayarak yeni güncelleme de direkt bir şekilde parola ekranını kullanıcılara sunacak.

Apple’dan Face ID maske yeniliği

NHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddettiNHSX uzmanları Apple ve Google'ın geliştirdiği koronavirüs uygulamasını reddetti

Maskeli olduğunuz esnada sisteme yüz tanıtmaya çalışmak yerine direkt bir şekilde parolanızı girerek telefonu açabileceksiniz. Bu hamlenin oldukça kullanışlı olduğu düşünülüyor. iOS 13.5 sürümü ile beraber kazandırılacak olan bu özellik korona virüs problemine bir çözüm sağlamış olacak. Ayrıca yeni güncelleme ile korona virüs odaklı bir altyapıda yer alacak. Bu sistem ile kişileri COVID-19’a yakalanmış bir kişinin yanına gittiği zaman uyaracak. Diğer yandan markanın iOS 14 güncellemesi de merakla bekleniyor. Sürüm özellik kodlarında yer alan Clips API gündeme geliyor. Bu sayede kişilerin bir uygulamayı tamamen indirmeden önce deneyebilmesi iOS 14 ile beraber mümkün olacak.

QR kod temelli çalışması beklenen Clips özelliği ile QR kodu tarattığını zaman karşınıza bazı özellikleri interaktif olarak kullanılabilir uygulama bölümleri gelecek. Uygulama sistemde yüklü olmayan servislerin bağlantılarını ve içerik görevlerini kullanıcılara sunabilecek. iOS 14 ile gelecek Clips özelliğinin şimdiden merakla beklendiğini söyleyebiliriz.


Apple Store açılış tarihi için resmi açıklamaApple Store açılış tarihi için resmi açıklama
Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyorApple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor

PAYLAŞ