iOS 13.5 Beta 4 çıktı - Haberler - indir.com

iOS 13.5 Beta 4 çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaşanan karantina döneminden itibaren şirketlerden virüs salgınına yönelik yeni hamleler görmeye devam ediyoruz. Corona virüsü için yayınlanan yeni bir SDK’ya geçiş yapan Apple ise iOS 13.4.5 Beta 2’den iOS 13.5 Beta 3’e atlama hamlesi yapmıştı. Aradan yaklaşık 1 hafta geçti ve iOS 13.5 Beta 4 sürümü geliştiriciler için kullanıma açıldı ve önemli değişikliklerin olduğu ortaya çıktı. Google ve Apple ortak çalışması ile geliştirilen corona virüsü temas bildirim özelliği bu noktada iOS 13.5 Beta ile aktif edilmiş oldu. Kullanıcılar bu özelliği aktif edip etmemek noktasında özgür olurken, corona virüsüne yakalanan biriyle temas edip etmediğinizi öğrenmek için Apple’ın işleri bir hayli kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.

iOS 13.5 Beta 4 yayınlandı ve yenilikler sunuldu

Ramazan Ayı'na özel iOS ve Android uygulamalarıRamazan Ayı'na özel iOS ve Android uygulamaları

Söz konusu corona virüsü özelliği aktif hale getiren iki kişi aynı ortama geldikleri zaman telefonları Bluetooth üzerinden iletişim kuruyor ve anonim olarak kayıt tutuyorlar. Bu kişilerden birisinde virüs tespit edilir ise telefondan alınan veriler sunucuya yükleniyor. Söz konusu şifrelenmiş olan verilerin çözülmesi ile beraber yakın zamanda temas kurulan kişiler bilgilendiriliyor. Ek olarak acil durumlarda ise tıbbi bilgilerinizi paylaşmanızı sağlayan yeni bir özellikte sunuldu. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre bu özellik aktif olduğunda tıbbi kimlik bilgileri, çağrıya yanıt veren acil durum görevlilerine iletiliyor. Apple ise bu sayede alerji ve benzeri bilgilerinde iletilebileceğini ifade ediyor.

Maske takan kullanıcılar için de önemli bir özellik sunuldu. Face ID’nin yüzü tanımaması ve cihaz kilidinin açılmaması durumu bu yenilik ile beraber çözülmüş oluyor. iOS 13.5 ile cihaz maske taktığınızı algılıyor ve direkt bir şekilde parola ekranına yönlendiriyor. Bu sayede yüz tanıma ile vakit kaybetmeden cihazınızı direkt bir şekilde açabiliyorsunuz.


iOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyoriOS 13.5 ile Face ID maske özelliği kullanıma sunuluyor
iOS 14'ün tanıtım tarihi belli olduiOS 14'ün tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ