İnternet Güvenliği için 10 Tavsiye - Haberler - indir.com

İnternet Güvenliği için 10 Tavsiye

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Güvenlik açıkları, sosyal medya tehditleri, kimlik hırsızlıkları derken 2013 yılı pek çok güvenlik skandalına konu oldu. Bu türden sorunların yeniden yaşanmaması ve güvenliğinizi sağlayabilmeniz için 10 tavsiyeyi haberimizde bulabilirsiniz.

Trend Micro Güvenlik Hukuku Danışmanı Richard Medugno, 2014 yılında da aynı sorunların yaşanmaması için internet güvenliği konusunda kullanıcıların mutlaka dikkat etmesi gereken 10 tavsiyeyi sundu.

Bu tavsiyeye göre;

1- İnternet üzerindeki alışveriş sitelerinde harcama yaparken kullanılan banka kartlarına ait şifrelerin belirli aralıklarla değiştirilmelidir. Çünkü birçok alışveriş sitesi veritabanı kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildiğinden dolayı sizin de bilgileriniz bu veritabanlarının herhangi birinde kayıtlı olabilir.

2- İnternet harcamalarında kredi kartı kullanıyorsanız, mutlaka aylık olarak gelen fatura ve ekstre detaylarını gözden geçirin.

3- Sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinde bulunan ve kişisel gizliliğinizi sağlamak için kullanabileceğiniz gizlilik ayarlarını kontrol ederek, paylaşımlarınızı görmesini istediğiniz kişileri sınırlayın. Facebook'un ''herkese açık'' bir platform olduğunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın.

4- İnternet üzerinde kullandığınız kullanıcı adlarına bağlı olan şifrelerinizi farklı harf, rakam ve noktalama işaretleri kullanarak en az 10 karakter olacak şekilde belirleyin. Kısa, tahmin edilmesi ve çözülmesi kolay olan şifreleri kesinlikle kullanmayın.

5- Mesaj ile e-posta bildirimleri üzerinden gerçekleşen ve özellikle tanımadığınız kişilerden aldığınız mesajlara şüphe ile yaklaşın.

6- Herhangi bir dijital ortamda kişisel verilerinizi depolayan mesajları paylaşmadan ya da iletmeden önce iyice düşünün. Bu veriler aradan yıllar geçse bile kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilmektedir.

7- Koruma seviyesi düşük ve dolandırıcılığa karşı tedbir almamış olan ödeme yöntemlerini kesinlikle kullanmayın. Banka havalesi veya doğrudan banka hesabına para yatırmaya yönelik sistemleri kesinlikle tercih etmeyin. Çünkü bu sistemlerde paranızı asla geri alamazsınız.

8- Telefonunuzu ya da taşınabilir cihazlarınızı kendi belirlediğiniz güvenlik kodu ile kilitleyin ya da cihazının kendi kendini otomatik bir şekilde kilitlemesini sağlayın.

9- Çocuklarınızın güvenliği için internet erişiminde mutlaka ebeveyn kontrol araçlarından kullanın.

10- Gerçek zamanlı güncelleme özelliğine sahip antivirüs yazılımlarını ve çok daha fazla güvenlik özelliği sunan yazılımları hem bilgisayarınızda hem de mobil cihazınızda mutlaka kullanın.

Yukarıdaki tavsiyelere harfiyen uyduğunuz takdirde hem bilgisayar hem de mobil cihazlarınız için internet güvenliğinden kesinlikle şüphe etmeyin. Ayrıca güvenliğinizi sağlamak için kullanabileceğiniz Trend Micro yazılımlarını da sitemizden ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ