Instagram'ın yeni güncellemesi kimlerin çevrimiçi olduğunu gösteriyor - Haberler - indir.com

Instagram'ın yeni güncellemesi kimlerin çevrimiçi olduğunu gösteriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 10:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Hayatımızda büyük bir yer kaplayan sosyal medya hesapları, akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber daha da önem arz eder hal aldı. Artık her yaş grubu insanın bulunduğu sosyal medya hesaplarında, insanlar gün içerisinde yaptıkları eylemleri diğer insanlarla paylaşarak kendini daha mutlu hisseder oldu. zaman zaman bu durumu abartan insanlar olsa da yerinde kullanıldığı zaman eğlenceli oluyor diyebilirim. Kullandığımız sosyal medya hesaplarının bazılarında ise çevrimiçi arkadaşlarımızı görebiliyorken bazı sosyal medya hesaplarında çevrimiçi kişileri göremiyoruz. Bu durumda karşı tarafa attığımız mesajın okunup okunmadığını ya da görülüp görünmediğini düşündürüyor.

Instagram çevrimiçi kullanıcılarını artık gösterecek

Sosyal medya devi olarak gösterilen Instagram ise çevrimiçi kişileri göstermeyen sosyal medya grupları arasında yerini alıyordu. Ta ki yeni gelen bir güncellemeye kadar. Instagram'a gelen bir güncelleme sayesinde insanlar artık kimin çevrimiçi olduğunu kimin çevrimiçi olmadığını görebiliyor. Hayatımızda ciddi anlamda yer kaplayan bir diğer sosyal medya hesabı Facebook, bu konuya çok öncesinden el atarak Facebook Messenger uygulamasını yayınladı. Bu uygulama sayesinde kimlerin çevrimiçi olduğunu, isminin yanında yeşil nokta olarak anlıyoruz.

Instagram neden böyle bir karar aldığını açıkladı

Instagram'ın eski özelliğini daha çok beğenen kullanıcılar ise üzülmesin. Şayet çevrimiçi olduğunu kimsenin bilmesini istemiyorsa bunu ayarlar bölümünden kapatabiliyor. Bunu yapabilmek için ise ayarlar sekmesine girerek hareket durumu seçeneğinden özelliği kapatabilirsiniz. Konuyla alakalı açıklama yapan Instagram ise bu durumu, kullanıcılar arasında iletişim artmasını istedikleri için yaptıklarını vurguladı.

Beğenmeyen kullanıcılar kapatmaya başladı bile

Bir diğer neden olarak sunduğu Instagram'ın direkt mesaj aracılığı gerçekleşen gerçek zamanlı sohbet sayısının artmasını istediği için böyle bir yola başvurduğunu belirtti. Birçok kullanıcı tarafından beğeni ile karşılanan bu özellik beğenilmeyen kullanıcılar tarafından da kapatılmaya başladı bile.





PAYLAŞ