Instagram'ın istatistikler ve sponsorlu içerikleri için yenilikler yolda - Haberler - indir.com

Instagram'ın istatistikler ve sponsorlu içerikleri için yenilikler yolda

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-13 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Günden güne yeni özelliklerle karşımıza çıkan Instagram, platformdaki istatistikler ve sponsorlu içerik paylaşan hesaplar için yeni özellikler üzerinde çalışmaya başladı.

Özellikle pandemi döneminde yayımladığı özelliklerle kullanıcı deneyimini iyileştiren Instagram, içerik üreticilerinin ve popüler sosyal medya hesaplarının faydalanabileceği yeni özellikler için kolları sıvadı. Sosyal medya platformlarıyla ilgili isabetli sızıntılarıyla bilinen Alessandro Paluzzi yaptığı bir paylaşımında Instagram’ın yakın zamanda kullanıma sunmak için hazırlandığı iki önemli yeniliği açıkladı. Paluzzi’nin yapmış olduğu paylaşımlara göre Instagram, istatistikler ve sponsorlu içerikler için işlevsellik odaklı özellikler sunmak üzere kolları sıvadı.

​Instagram yeni Reels özelliklerini duyurdu​Instagram yeni Reels özelliklerini duyurdu

Alessandro Paluzzi özellikler hakkında paylaştığı ilk ekran görüntüsü, Instagram’daki profil istatistikleriyle ilgili. Platformda hali hazırdaki itatistikler sayesinde kullanıcılar, son bir hafta içinde kaç takipçi kazandıklarını, erişebildikleri hesapların sayısını ve yüzdesini takip edebiliyor ve aynı zamanda paylaştıkları içeriklerin toplam etkileşim oranları, toplam takipçi sayıları gibi her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

Instagram için yeni özellikler yolda

Mevcut haliyle kullanıcılara yedi  güne kadar istatistikler sunan platform bu süreyi uzatmayı hedefliyor. Instagram bu zaman dilimine otuz gün seçeneğini eklemek için çalışmalara başlamış bulunuyor. Fotoğraftan göründüğü kadarıyla Instagram yeni özellikle birlikte istatistik takibindeki zaman dilimini kullanıcıların seçeneğine bırakacak. Özellik tüm kullanıcıların kullanımına açıldıktan sonra, Instagram kullanıcıları istatistikler bölümünden yedi gün veya otuz gün seçeneklerinden birini tercih edebilecekler.4

Instagram ana sayfa akışı değişti, ana sayfa keşfet gibi oldu

Instagram’ın yayımlayacağı diğer özellik ise hikayeler kısmında görünen sponsorlu içeriklerle alakalı. Platformun en çok beğenilen özelliklerinden biri olan hikayeler artık daha işlevsel hale gelecek. Paylaşılan ekran görüntüsüne göre sosyal medya devi, sponsorlu içerik paylaşımlarında artık hesap hakkında kısa ama detaylı bilgiler veren kısa bir açıklamalar gösterilmesine imkan tanıyacak. Bu özellik kullanıma sunulduğu zaman kullanıcılar sponsorlu bir paylaşım gördüklerinde o hesaba tıklayarak hesabın neyi hedeflediği, Instagram’a katılma tarihi ve konumu görebilecekler. Bu iki özellik için test aşamasını başlatan sosyal medya devinin özellikleri tüm kullanıcıların erişimine ne zaman açacağı henüz bilinmiyor. Instagram’ın yeni özellikleriyle alakalı gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Instagram Threads uygulaması mesajlaşma uygulaması olduInstagram Threads uygulaması mesajlaşma uygulaması oldu
Instagram Reels'e 3 yeni özellik geldiInstagram Reels'e 3 yeni özellik geldi

PAYLAŞ