Instagram'dan mesajlaşmak için yeni dönem - Haberler - indir.com

Instagram'dan mesajlaşmak için yeni dönem

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 12:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram ve Facebook Messenger artık birlikte çalışacak. Facebook'un sahibi olan Mark Zuckerberg; Messenger, Instagram ve WhatsApp üçlüsünü bir arada görmeyi hedefliyor.

Instagram ve Facebook Messenger nasıl bir hizmet verecek?

iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan yeni güncelleme, Instagram kullanıcılarına bir bilgilendirme ekranı ile rehberlik edecek. Bu ekranda "Instagram üzerinden mesaj göndermenin yeni bir yolu var" cümlesi ile karşılaşacağız. 

Epic Games'ten Google büyük suçlamaEpic Games'ten Google büyük suçlama

Artık sohbet ekranı eskisinden daha renkli bir hale sahip olacak. Ayrıca yeni emojiler ile hızlı yanıt özelliği de bu güncelleme sayesinde gelen yenilikler arasında yer alıyor.

Bundan böyle bir Instagram kullanıcısı kendisine ait olan Facebook profilinde yer alan arkadaşları ile doğrudan iletişim sağlayabilecek. Bunun dışında Instagram ekranının sağ üst tarafında bulunan direk mesaj ikonu yerini Facebook Messenger logosuna bırakacak.

Instagram aracılığı ile Facebook profilinde ekli olan kişiler ile iletişim kurmayı sağlayan özellik henüz geliştirilme aşamasında. Bu bağlamda yeni güncellemenin henüz sadece ABD'de denenebildiğini ifade edelim. 

Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram arasındaki iletişimin uçtan uca, şifrelenme sistemi ile korunmasını istiyor. Facebook, Apple tarafından geliştirilen iMessage uygulaması ile rekabet ediyor.

2012 yılında 1 milyar dolar karşılığında Instagram ekibini bünyesine dahil eden Facebook, 2014 yılında WhatsApp ile el sıkıştı. Bu el sıkışmanın bedeli 19 milyar dolar oldu.

Son olarak bu güncellemenin bütün kullanıcılara ne zaman ulaştırılacağı belli değil.



PAYLAŞ